Get Adobe Flash player

Suzuki3

02.jpg04.jpg1.jpg5.jpg7.jpg02.jpg04.jpg1.jpg5.jpg7.jpg
02.jpg04.jpg91.jpg92.jpgbalitis22.png02.jpg04.jpg91.jpg92.jpgbalitis22.png
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 07:32

100 χρόνια από τη Βουλγαρική κατοχή του 1917: Ιερείς της Μητρόπολης Σερρών στα Βουλγαρικά στρατόπεδα συγκέντρωσης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μάιος του 1916. Η κυβέρνηση του Στέφανου Σκουλούδη δίνει την εντολή στις 15/28 Μαΐου οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να παραδώσουν αμαχητί το οχυρό Ρούπελ στους Γερμανοβουλγάρους! Η είδηση καταβαράθρωσε το ηθικό των Σερραίων...

Οι Σερραίοι, που δεν έχουν ξεχάσει την πριν από τρία χρόνια  βουλγαρική βαρβαρότητα, βλέποντας καθημερινά τις καμένες εκκλησιές τους, τα πυρπολημένα σπίτια και μαγαζιά τους, πανικοβάλλονται και, στην είδηση πως έρχονται οι Βούλγαροι, εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη, μαζί με την VI Μεραρχία Σερρών, στις 9/22 Αυγούστου του 1916.

Κυριακή 28 Αυγούστου του 1916. Από το απόγευμα αυτής της ημέρας, η κάποτε ευδαίμων πόλις των Σερρών, με χαίνουσες τις πληγές της από το ολοκαύτωμα του 1913  τελεί, για δεύτερη φορά, υπό την κατοχή των Βουλγάρων.  

Οι Βούλγαροι, με την είσοδό τους στα Σέρρας, απαγορεύουν απολύτως την κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης, μετά τη δύση του ήλιου. Αποκλείουν επί ποινή θανάτου, την μετακίνηση των δημοτών από συνοικία σε συνοικία και επιβάλουν πλήρη συσκότιση. Κάθε αχτίδα φωτός, σε σπίτι Σερραίου, τιμωρούνταν με «Ντεβετνάισι-ι-σιέ»,  τουτέστιν 19 βουλγαρικές και 6 βασιλικές βουρδουλιές!

Η ακοή των Σερραίων είναι τεταμένη. Οι κατακτητές δεν συγχωρούσαν καμία ανυπακοή στα κελεύσματα του δημόσιου κήρυκα. Οι παραβάτες τιμωρούνταν με ξυλοδαρμό έως θανάτου

στην πίσω αυλή του Διοικητηρίου.

Η πόλη ήταν αποκλεισμένη. Κάθε έξοδος Σερραίου απ’ αυτήν ή είσοδος των περιοίκων χωρίς ειδική άδεια απαγορευόταν. Οι παραβάτες θεωρούνταν δραπέτες και τουφεκίζονταν χωρίς απολογία.

Με την είσοδό τους στην πόλη, τα Βουλγαρικά στρατεύματα καταλαμβάνουν το Κυβερνείο και καταστρέφουν όλα τα αρχεία της Νομαρχίας, της Επιτροπής Προσφύγων του 1913, της Aγορανομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Τα γραφεία του Πρωτοδικείου Σερρών, το γραφείο του Βασιλικού Επιτρόπου και η αίθουσα των Δικαστηρίων καταστράφηκαν εντελώς!

Παράλληλα, οι Βούλγαροι συλλαμβάνουν, φυλακίζουν, βασανίζουν και τελικά εξορίζουν όσους Έλληνες είχαν ενεργό δράση στους Βαλκανικούς Πολέμους, όπως τους: Στέφανο Αναστασίου, Γεώργιο Μασιάλα, Ιωάννη Γιαρίκα, Δημήτριο Ολυμπίου, Γεώργιο Σίμο κ.α.

Από την επόμενη της εγκατάστασης της Βουλγαρικής Διοίκησης στο Κυβερνείο, ο Βούλγαρος Διοικητής απαιτεί από τη Δημαρχία Σερρών να παραχωρήσει στις δυνάμεις κατοχής εκατοντάδες εργάτες, για τα οχυρωματικά έργα στα υψώματα του Τιμίου Προδρόμου. 

Η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να βρει σε ελάχιστο χρόνο τόσους πολλούς εργάτες που, ο Δήμος Σερρών θα πλήρωνε το μεροκάματό τους, οδηγεί τις κατοχικές βουλγαρικές αρχές σε αυθαίρετες συλλήψεις πολιτών, που στέλνονται με τη βία στα καταναγκαστικά έργα.

Το Σεπτέμβριο του 1916 με στόχο το διαγούμισμα των σπιτιών και πρόσχημα τον βομβαρδισμό της πόλης, διατάζεται από το Βούλγαρο διοικητή των Σερρών, Georgieff, η πλήρης εκκένωση της πόλης, διαταγή που, τελικά, δεν εκτελέστηκε στην πλήρη ανάπτυξή της, χάρη στις έντονες διαμαρτυρίες των ελληνικών Αρχών και την τελική παρέμβαση του Κάιζερ.

Το κόλπο και, η μέθοδος αυτή λεηλασίας, εφαρμόστηκε με επιτυχία στο Νέο Σούλι Σερρών, στις 3 Οκτωβρίου του 1916. Με πρόσχημα ότι το χωριό θα γίνει πεδίο πολεμικών συγκρούσεων, οι Βούλγαροι διέταξαν την εκκένωσή του. Οι κάτοικοι πανικοβλημένοι  ζήτησαν προστασία στα διπλανά χωριά, αφήνοντας τις περιουσίες τους.

Το πλιάτσικο, τρόπος ζωής για τους Βούλγαρους, μπορούσε να γίνει ανενόχλητα. Για επτά μέρες οι κατακτητές ανεμπόδιστα λεηλάτησαν τα σπίτια του χωριού. Όταν, μετά από  μία εβδομάδα, δόθηκε η άδεια επιστροφής των κατοίκων στο χωριό, οι νεοσουλιώτες βρήκαν τις εστίες τους ολοκληρωτικά κατεστραμμένες και  λαφυραγωγημένες.

Ο βουλγαρικός τρόμος σκέπασε την πόλη και το νομό. Ο Μητροπολίτης Απόστολος Χριστοδούλου υποχρεώνεται σε εγκλεισμό στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Του απαγορεύεται κάθε ιεροπραξία στους εναπομείναντες ναούς της πόλης που, οι Βούλγαροι δεν μπόρεσαν να κάψουν το 1913.

Τους πρώτους μήνες του 1917 η πείνα θερίζει τους Σερραίους. Στους πολίτες μοιράζεται κάθε 4 ή 5 μέρες ψωμί 100 δράμια. Στην πόλη υπάρχει παντελής έλλειψη ρυζιού, φασολιών, λαδιού και όλων των λαχανικών. Τον Ιανουάριο του 1917 οι καταγεγραμμένοι θάνατοι Σερραίων από πείνα ήταν 450 και 322 το Φεβρουάριο αυτού του χρόνου.

Στα πρώτα θύματα της Βουλγαρικής κατοχής συναριθμείται ο Μητροπολίτης Σερρών Απόστολος Χριστοδούλου, που πέθανε την 14η/27η Ιανουαρίου του 1917 επί Βουλγαροκρατίας αρνούμενος να τραφεί, αφού, το εις αυτόν εμπιστευμένο λογικό ποίμνιο του Κυρίου, λιμοκτονούσε.

Οι Βούλγαροι, λίγο καιρό μετά την εξόδιο ακολουθία του αοιδίμου ιεράρχη, μπαίνουν στο Μητροπολιτικό κατάστημα και κλέβουν ό,τι είχε περισωθεί από την πυρπόληση του ναού των Αγίων Θεοδώρων και του παρακείμενου αρχαίου και μεγαλοπρεπούς Μητροπολιτικού Μεγάρου. Οι κατακτητές έκλεψαν την Επισκοπική Μήτρα, τη Ράβδο του εκλιπόντος αρχιερέως, έργο της αργυροχρυσοχοΐας σπουδαίο, τις χρυσοποίκιλτες αρχιερατικές στολές, όλα τα βιβλία, τα σκεύη και όλα τα αρχεία της Μητροπόλεως, μεταξύ των οποίων και τον αρχαίο κώδικα που, ακόμα κρατούν κρυμένο στη Βουλγαρία. Ενδεχομένως περιμένουν να βρεθεί κάποιος, πιθανότατα Έλληνας «επιστήμονας» που, αφού θα χρεώσει στην Ελλάδα μέρος της ευθύνης για τα κρυμμένα στην Βουλγαρία χειρόγραφα, θα παραδώσει με καμάρι τον κώδικα της Μητροπόλεως Σερρών, στην διεθνή επιστημονική κοινότητα!

Τον Απρίλιο του 1917 υπό το κράτος της πείνας και τις Βουλγαρικές απειλές, 150 αγροτικές οικογένειες, παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να τους πείσουν να μείνουν στην περιφέρεια της πόλης, μεταναστεύουν στη Βουλγαρία. Παράλληλα, οι βουλγαρικές αρχές κατοχής απαγάγουν τα αγόρια και κορίτσια των ορφανοτροφείων και τα μεταφέρουν στην Βουλγαρία για να τα εκβουλγαρίσουν!

Η πόλη των Σερρών, τον Αύγουστο του 1916 είχε 22.500 κατοίκους. Καθώς κατέβαιναν οι «ύαινες του βορρά», χαρακτηρισμός που ανήκει στον Καβαλιώτη όμηρο Μ.Κ. Λογιάδη, στην πόλη των Σερρών κατάφυγαν για προστασία 2.500 Έλληνες που ζούσαν στην επαρχία και έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ο πληθυσμός αυξήθηκε στις 25.000.

Στα βουλγαρικά στρατόπεδα, από τις δυνάμεις κατοχής, εκτοπίστηκαν συνολικά 9.500 Σερραίοι δημότες ενώ, στην εξορία πέθαναν ή αγνοούνται 2.662 Σερραίοι.

Οι Σερραίοι που πέθαναν από την πείνα, παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να τους προμηθεύσει με ψωμί, μαζί με όσους θανατώθηκαν με βασανιστήρια, κατά τη διάρκεια της δεύτερης βουλγαρικής κατοχής, ξεπερνούν τις 4.000.

Είναι γεγονός, που βεβαιώνεται από τη Διασυμμαχική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία ερεύνησε τις βουλγαρικές θηριωδίες στην Ανατολική Μακεδονία πως, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα ελευθέρωσαν την πόλη των Σερρών, αυτή έμοιαζε με πόλη φάντασμα, αφού, ανάμεσα στα χαλάσματα των 38 ολοκληρωτικά κατεστραμμένων δημοσίων κτηρίων, στα ερείπια των 760 σπιτιών, στα 52 κατεδαφισμένα μαγαζιά, στα 5 ερειπωμένα πανδοχεία, στα 2 καταστραμμένα τζαμιά και στις δυο κατεδαφισμένες εκκλησίες,  ζούσαν μόνο 5.000 Σερραίοι!

Η Βουλγαρική τρομοκρατία στους Σερραίους και σε όλο τον Ελληνορθόδοξο πληθυσμό της Ανατολικής Μακεδονίας, κράτησε έως και την 17η Ιουνίου του 1917.

Με την επίσημη κήρυξη του πολέμου από την Κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου, επίσημη διότι έως και αυτή την ημερομηνία οι φιλοβασιλικές κυβερνήσεις των Αθηνών επέμεναν στην «ουδετερότητα» ενώ, η Επαναστατική Κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης είχε κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Βουλγαρίας από τις 11 Νοεμβρίου του 1916, τα Βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής βάζουν σε εφαρμογή το επίσημο σχέδιο αφελληνισμού της Ανατολικής Μακεδονίας.

Στις 21 Ιουνίου του 1917 ο Νομάρχης Σερρών Δημήτριος Ανδρεάδης διατάζεται από τους Βουλγάρους να κατεβάσει την Ελληνική Σημαία από τα Δημόσια κτήρια ενώ την επόμενη ημέρα, ο Βούλγαρος στρατηγός Alexandre Taneff στέλνει στον Βούλγαρο διοικητή των Σερρών, το ανθρωπόμορφο τέρας που ονομάζονταν Georgieff και στον Δήμαρχο Σερρών Mehmet Akil-bey διαταγή, σύμφωνα με την οποία «οι στρατιωτικές αρχές έχουν το δικαίωμα…να απασχολούν τον ντόπιο πληθυσμό στην εκτέλεση έργων στρατιωτικής φύσεως. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται δωρεάν»!

Από την ημέρα αυτή αρχίζουν οι μαζικές εκτοπίσεις Σερραίων στη Βουλγαρία. Κήρυκες με συνοδεία τυμπάνου διαλαλούσαν πως, όλοι οι άρρενες, χωρίς εξαίρεση, ηλικίας 15 έως 60 χρόνων όφειλαν να παρουσιαστούν, κατά συνοικίες, στο Διοικητήριο. Μαζί τους έπρεπε να έχουν, τα στοιχειωδώς απαραίτητα ατομικά τους εφόδια.

Στις 22 Ιουνίου του 1917 συλλαμβάνεται και εκτοπίζεται στη Βουλγαρία ο Μητροπολίτης Μελενίκου και Σιδηροκάστρου Παρθένιος ενώ, από τις 23 Ιουνίου έως και το τέλος Ιουλίου αυτού του χρόνου, οι Βούλγαροι εκτόπισαν όλο τον άρρενα πληθυσμό της πόλης των Σερρών!

Σε αυτό το χρονικό διάστημα συνελήφθησαν και εκτοπίστηκαν στο Seslievo 28 Ιερείς, Ιερομόναχοι, Ιεροδιάκονοι και Μοναχοί της Μητροπόλεως Σερρών.

Το Seslievo είναι ορεινή πόλη στην κεντροβόρεια Βουλγαρία. Η μεταφορά συνολικά 216 Ιερέων, Ιερομόναχων και Μοναχών από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας στο υπερεθνικιστικό κέντρο της Βουλγαρίας ήταν μια μελετημένη ενέργεια των Βουλγάρων, που αποσκοπούσε στην ηθική και βιολογική εξόντωση των Ελλήνων Ιερέων.

Στο Seslievo, οι Έλληνες Ιερείς, αντιμετωπίζονταν από τους κατοίκους με εθνικό και απερίγραπτο ανθρώπινο μίσος. Από το σύνολο των 216 Ιερέων και Μοναχών οι 14 είχαν ηλικία μεγαλύτερη των 65 χρόνων. Οι Βούλγαροι, τόσο στο Σεβλίεβο όσο και στη Στάρα Ζαγορά, άλλο κέντρο εκτοπισμού Ελλήνων ιερωμένων, έβαζαν σε «ελαφρές» αγγαρείες τους υπέργηρους ιερείς και μοναχούς, όπως το να καθαρίζουν αποχωρητήρια, εργασία ταπεινωτική για σεβάσμιους Λευίτες, όπως ο ογδόντα χρόνων αδελφός της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Ιερομόναχος Βησσαρίων.

Οι υπόλοιποι εργαζόταν καθημερινά σε εξοντωτικές εργασίες όπως: η ανατίναξη βράχων, το σκάψιμο της γης για 12 μήνες στο Seslievo, προκειμένου να κατασκευαστούν δεξαμενές νερού, η περιποίηση 550 αλόγων του πυροβολικού και των χώρων στάβλισής τους, η εξοντωτική φύτευση χιλιάδων δέντρων το καλοκαίρι του 1917, η άμισθη εργασία στα χωράφια των Βουλγάρων. Κάθε εργασία, που δεν ικανοποιούσε τους Βουλγάρους, στη δούλεψη των οποίων ήταν οι Έλληνες Ιερείς, τιμωρούνταν με 25 ραβδισμούς και 4 ημέρες φυλακή!

Το καθημερινό σιτηρέσιο των Ιερέων ήταν 100 δράμια ψωμί καλαμποκιού, ζωμός λαχανικών ή φασολιών χωρίς λάδι.

Αρχικά και, για διάστημα τριών μηνών, οι Έλληνες Ιερείς κοιμόντουσαν σε στάβλους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε παραπήγματα των στρατώνων.

Από τους 216 Έλληνες Ιερείς της Ανατολικής Μακεδονίας 12 πέθαναν στο Seslievo από πείνα και ξυλοδαρμούς.

Οι 28 Ιερείς, Ιερομόναχοι, Ιεροδιάκονοι και Μοναχοί της Μητροπόλεως Σερρών που, για την εθνική τους δράση, εκτοπίστηκαν από τα Βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής στο Seslievo είναι:

  1. Ιωάννης Μιχαήλ από την Κουμαριά. Εκτοπίστηκε στις 24 Ιουνίου 1917 και μεταφέρθηκε στο Seslievo.
  2. Οικονόμος Χατζή Παπαστεργίου. Κάτοικος Σερρών. Συνελήφθη στις 20 Ιουνίου του 1917. Φυλακίστηκε για τέσσερις ημέρες στα Σέρρας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Soumla και από εκεί στο Seslievo.
  3. Παπαδημήτρης Οικονόμου. Κάτοικος Εμμανουήλ Παππά. Εκτοπίστηκε στο Seslievo τον Ιούνιο του 1917.
  4. Χρήστος Παπαγεώργης Ιερέας στο Χιονοχώρι. Εκτοπίστηκε τον Ιούνιο του 1917 στο Seslievo.
  5. Παπανικόλας Παπαργυρίου. Κάτοικος Πενταπόλεως. Τον Ιούνιο του 1917 εκτοπίστηκε στο Seslievo.
  6. Παπαδημήτριος Οικονόμου. Κάτοικος Χρυσού. Εκτοπίστηκε στο Seslievo τον Ιούνιο του 1917.
  7. Χρήστος Παπαηλίας. Ιερέας στην Άνω Ορεινή. Εκτοπίστηκε, τον Ιούνιο του 1917 αρχικά στην Branitsa και στη συνέχεια στο Veles της Βουλγαρίας.
  8. Χρήστος Παπαβασίλειος. Ιερέας στην Άνω Ορεινή. Εκτοπίστηκε στο Seslievo τον Ιούνιο του 1917.
  9. Παπαιούνης Χριστοφόρου. Ιερέας στην Κάτω Ορεινή. Εκτοπίστηκε, μαζί με τον υπέργηρο ιερέα της Άνω Βροντούς στο Seslievo, τον Ιούνιο του 1917.

 Μοναχοί του Τίμιου Προδρόμου, που μεταφέρθηκαν στο Seslievo.

Στις 27 Ιουνίου 1917 ημέρα Τρίτη συνοδεία στρατιωτών, οι πατέρες της Μονής του Τιμίου Προδρόμου στάλθηκαν στο Seslievo.

Οι Μοναχοί της Μονής: Ο προηγούμενος της Μονής, Βησσαρίων Ιερομόναχος, ο γραμματέας της Μονής, Γαβριήλ Ιερομόναχος, ο Δικαίος της Μονής, Χρυσόστομος Θεοδωρίδης Ιερομόναχος, ο ταμίας της Μονής, Ανδρόνικος Ιερομόναχος και ο Βικέντιος Κεραμεύς Ιεροδιάκονος, φυλακίστηκαν στα Σέρρας έως ότου υποχρεώθηκαν να παραδώσουν όλα τα χρήματα της Μονής στους Βουλγάρους. Στη συνέχεια εξορίστηκαν στην Βουλγαρική πόλη Στάρα Ζαγορά, εκτός του Ιερομόναχου Ανδρόνικου, που πέθανε από ξυλοδαρμό στα Σέρρας. Στη Στάρα Ζαγορά τους περισυνέλλεξε ο Σερραίος τουρκαλβανός Κιαμήλ Μπαϊράμ, αιωνία του η μνήμη, εστιάτορας, που τους κράτησε στη ζωή μέχρι και την απελευθέρωσή τους.

Εκτοπίστηκαν από την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου οι πατέρες:

 

1) Δανιήλ Ιερομόναχος. Ηγούμενος Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου.

2) Βησσαρίων Ιερομόναχος, Προηγούμενος.

3) Βενιαμίν  Ιερομόναχος.

4) Γαβριήλ Ιερομόναχος.

5) Χρυσόστομος Θεοδωρίδης Ιερομόναχος.

6) Αγαθάγγελος Νικολάου Ιερομόναχος.

7) Δανιήλ Ιερομόναχος.

8) Άνθιμος Ιερομόναχος.

9) Δαμασκηνός Ιερομόναχος.

10) Θεόκλητος  Ιερομόναχος.

11) Δαμιανός Μοναχός.

12) Θεοφάνης Μοναχός.

13) Φιλόθεος Μοναχός.

14) Αμβρόσιος Μοναχός.

15) Ανδρόνικος Ιερομόναχος, από τη Βροντού. Δάρθηκε αλύπητα από τους Βουλγάρους στη Μονή της μετανοίας του, διότι ενώ είχε συγγενείς στη Βουλγαρία, συνειδητά δεν εργάστηκε υπέρ του βουλγαρισμού. Πέθανε στο χωριό Άγιο Πνεύμα, μετά από ανηλεή ξυλοδαρμό στα Σέρρας.

16) Σωφρόνιος Μοναχός. Πέθανε στο νοσοκομείο Σερρών, μετά από ανελέητο ξυλοδαρμό από τους Βουλγάρους.

17) Δανιήλ Μοναχός. Πέθανε στο Seslievo από πείνα.

18) Ιγνάτιος Παπαμιχαήλ, Ιεροδιάκονος.

19) Βικέντιος Κεραμεύς, Ιεροδιάκονος.

Δέσποτα, ο Θεός ημών, ο Θεός του σώζειν, ο των ορωμένων και των αοράτων ποιητής, αντιλαβού τας ψυχάς των δούλων σου και αναγαγών αυτάς εκ του κοσμικού σκότους και της εξουσίας των αντικειμένων δυνάμεων ρυσάμενος κατάταξον αυτάς εν χώρω φωτεινώ, εν χώρα ζώντων ότι υπέρ της φιλτάτης πατρίδος, υπέρ βωμών και εστιών πολλά έπαθον υπό των αλλοφύλων.

Χαράλαμπος Βουρουτζίδης

Πηγή: eproodos.gr

Διαβάστηκε 112 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Τα δημοφιλή της εβδομάδος

Οι ομορφιές του τόπου μου

2.jpg

Alternative flash content

Requirements

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 740 επισκέπτες και κανένα μέλος

Προτείνουμε

 

 

Γιατι δεν             Η ζωή είναι μία

αυτοκτόνησες

Ουτε πολύ          Απο την 25η ώρα

νωρίς ούτε πολύ  στην αιώνια ώρα

αργά

Lifestyle

Alternative flash content

Requirements

Applications +mobile

Alternative flash content

Requirements

Πρόγραμμα tv

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σέρρες Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πολιτική

Χρήσιμες πληροφορίες

Τηλέφωνα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΚΑΒ 166
Νοσοκομείο 1535 - 2321094500
Ιατρεία Περιφερειακά  
Α.Βροντούς 2321085288
Α.Μητρουσίου 2321075306
Αναγεννήσεως 2321084350
Εμμ.Παππά 2321091437
Κ.Καμήλας 2321041797
Κ.Ορεινής 2321056804
Ν.Σκοπού 2321031210
Ν.Σουλίου 2321091247
Παλαιοκάστρου 2321081598
Παραλίμνιου 2321073230
Πεντάπολης 2321071532
Προβατά 2321088206
Σκοτούσσης 2321081220
Σκουτάρεως 2321041201
Στρυμονικού 2321086203
Χρυσού 2321074214
Ελληνική Αστυνομία  
Αστυνομικό Τμήμα 2321090807
Αστυνομικό Τμήμα Ασφάλειας 2321090804
Αστυνομικό Τμήμα Τροχαίας 2321090809
Αστυνομικοί Σταθμοί  
Α.Βροντούς 2321085233
Ν.Σκοπού 2321031111
Πεντάπολης 2321071520
Προβατά 2321088209
Σκοτούσης 2321081111
Σκουτάρεως 2321041111
Στρυμονικού 2321086201
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050
ΟΤΕ 13888
Υδρευσης 1021-2321055555
ΕΛΤΑ  
Σερρών 2321022411
Πεντάπολις 2321071565
Στρυμονικού 2321086333
ΕΡΑ 2321055784
ΙΚΑ 184-2321025391
ΚΤΕΛ  
Αστικές Γραμμές 2321022338
Υπεραστικές Γραμμές 2321022822
ΚΤΕΟ 2321038000
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ 2321068000
ΟΑΕΔ 2321098200
Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας 2321035960
ΟΣΕ  
Σερρών 2321059700
Σκοτούσης 2321081225
ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) 2321052168-2321052122
Βιβλιοθήκη Κεντρική 2321058015
Θέατρο Δημόσιο Περιφερειακό 2321099770
Μουσεία  
Αρχαιολογικό 2321022257
Λαογραφικό Σαρακατσάνων 2321062528
ΔΕΠΚΑ 2321063960-2321067613
Νίκαιας 2321036010
Ομόνοιας 2321059888
Σφαγείων 2321036666
Δανειστική Βιβλιοθήκη 2321098550
Αυτοκινητοδρόμιο 2321052592-2321039699
Εθνικό Αθλητικο Κέντρο 2321027044
Εθνικό Κολυμβητήριο 2321022140
   

ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΕΚΑΒ 166
Κέντρο Υγείας 2325022222
Ιατρεία Περιφερειακά  
Αμμουδιάς 2325031306
Κοίμησης 2325023945
Χειμάρρου 2325041288
Χρυσοχώραφων 2325051245
Ελληνική Αστυνομία  
Αστυνομικό Τμήμα 2325022100
Αστυνομικός Σταθμός Χειμάρρου 2325041251
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050-2325022233
ΟΤΕ 13888
Υδρευσης 2325028240-2325028245
ΕΛΤΑ 2325022795
ΙΚΑ 184-2325022275
ΚΤΕΛ 2325022211
Ταπητουργική Σχολή 2325025272
Δημοτικό Στάδιο 2325025660

 ΠΕΡΙΟΧΗ Ν.ΖΙΧΝΗΣ

ΕΚΑΒ 166
Κέντρα Υγείας  
Ν.Ζίχνης 2324022981-2324022222
Ροδολίβους 2324072200
Ιατρεία Περιφερειακά  
Αγγίστας 2324091516
Αλιστράτης 2324031209
Γαζώρου 2324041225
Δαφνουδίου 2324041505
Δραβήσκου 2324051203
Ηλιοκώμης 2324081201
Κρηνίδας 2324091301
Παλαιοκώμης 2324093212
Πρώτης 2324061396
Ελληνική Αστυνομία  
Αστυνομικό Τμήμα 2324022100-2324023333
Αστυνομικοί Σταθμοί  
Αλιστράτης 2324031203
Πρώτης 2324061202
Ροδολίβους 2324071306
Πυροσβεστική 199
Ν.Ζίχνης 2324022199
Ροδολίβους 2324071199
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050-2324022209
ΟΤΕ 13888
ΕΛΤΑ  
Ν.Ζίχνης 2324022278
Αλιστράτης 2324031240
Πρώτης 2324061560
Ροδολίβους 2324071363
ΙΚΑ 184-2324022127
Οργανισμός Εθνικός Καπνού Ροδολίβους 2324071427
ΟΣΕ  
Γαζώρου 2324041641
Λευκοθέας 2324091225
Σπήλαιο Αλιστράτης 2324082045
Εθνικό Στάδιο Αλιστράτης 2324031293
Εθνικό Στάδιο Ροδολίβους 2324072110

 ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΕΚΑΒ 166
Κέντρο Υγείας 2322022222
Ιατρεία Περιφερειακά  
Αμπέλων 2322063133
Δάφνης 2322051376
Ευκαρπίας 2322031637
Μαυροθάλασσας 2322031218
Πατρικίου 2322051401
Σησαμιάς 2322041202
Σιτοχωρίου 2322051488
Τερπνής 2322023024
Ελληνική Αστυνομία  
Αστυνομικό Τμήμα 2322022100
Αστυνομικοί Σταθμοί  
Μαυροθάλασσας 2322031100
Πυροσβεστική 2322022199-2322026150
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050-2322022266
ΟΤΕ 13888
Υδρευση 2322024599
Εθνικός Οργανισμός Καπνού 2322022150
ΕΛΤΑ  
Νιγρίτας 2322022361
Μαυροθάλασσας 2322031400
Ιαματικές πηγές 2322022892
ΙΚΑ 184-2322022418
ΚΤΕΛ 2322022442
ΟΑΕΔ 2322023291-2322024777
ΤΕΒΕ 2322022036
Μουσίο Αρχαιολογικό Αμφίπολη 2322032474
Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο 2322022560

 ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ

ΕΚΑΒ 166
Κέντρο Υγείας 2327022222
Ιατρεία Περιφερειακά  
Α.Ποροιων 2327051280
Καστανούσας 2327061350
Κερκίνης 2327041222
Λιβαδιάς 2327031215
Ελληνική Αστυνομία  
Αστυνομικό Τμήμα Κ.Ποροίων 2327022133
Αστυνομικός Σταθμός Κερκίνης 2327041211
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050-2327022180
ΟΤΕ 13888
ΕΛΤΑ  
Κ.Ποροίων 2327022760
ΟΣΕ 2327022210
Πυροσβεστική 2327051199
 ΚΕΠ 2327028050

 ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΚΑΒ 166
Κέντο Υγείας 2323350000
Ιατρεία Περιφερειακά  
Αγκίστρου 2323041289
Αχλαδοχωρίου 2323061204
Βυρώνειας 2323031325
Καμαρωτού 2323051410
Ν.Πετριτσίου 2323031276
Προμαχώνα 2323041279
Χαροπού 2323022756
Ελληνική Αστυνομία 2323023333
Πυροσβεστική 2323025199
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050-2323022180
ΟΤΕ 13888
Υδρευσης 2323350232-2323350233
ΕΛΤΑ  
Σιδηροκάστρου 2323022217
Ν.Πετριτσίου 2323031558
Συνοριακός Σταθμός Προμαχώνα 2323041241
ΙΚΑ 184-2323022272
ΚΤΕΛ 2323022221
ΟΑΕΔ 2323023029
ΟΣΕ  
Σιδηροκάστρου 2323022320
Βυρώνειας 2323031555
Προμαχώνα 2323041240
Στρυμώνα 2323022490

Φαρμακεία

Γκούρμη -Κηπουρού Ελένη Ιπποκράτους 9 Σέρρες 2321064595
Αντωνογεωργίου Χρυσούλα Εθ.Αντίστασης 10 Σέρρες 2321020887
Αυγερινός Γεώργιος 29ης Ιουνίου 4 Σέρρες 2321020458
Αρναούτογλου Δημήτριος Τσαλοπούλου 19 Σέρρες 2321026678
Αγγούρα Ευαγγελία Πρ.Χριστοφόρου 4 Σέρρες 2321023222
Αγγος Γεώργιος Πλ.Εμπορίου 16 Σέρρες 2321025974
Κηπουρού-Μπότσολη Πασχαλία  Μεραρχίας 57 Σέρρες 2321059972-63787
Κελεφού Χρυσούλα Βενιζέλου 61 Σέρρες 2321039227
Χατζούδης Πασχάλης Κύπρου 2 Σέρρες 2321027242
Καλαιτζή Δάφνη Βενιζέλου 29 Σέρρες 2321052900
Λαζαρίδης Νικόλαος Νεστ.Φωκά 4 Σέρρες 2321024636
Καράμπελας Ηλίας Βασ.Βασιλείου 2 Σέρρες 2321021961
Καλογραιάκης Παναγιώτης Κων/πόλεως 38 Σέρρες 2321020333
Φερχάτογλου Ευδοξία 29ης Ιουνίου 16  Σέρρες 2321024702
Χρυσάφης Κωνσταντίνος Εθν.Αντίστασης 5 Σέρρες 2321024955
Ασπροφρύδου Νίνα Αλ.Παναγούλη 2 Σέρρες 2321020771
Ορδούδη Βαία Βασ.Βασιλείου 35 Σέρρες 2321064488-25734
Βερβέρη Ευπραξία Βασ.Βασιλείου 22 Σέρρες 2321027400
Τουραντζίδης Θωμάς Ρωμανού 4 Σέρρες 2321066888
Δίμηζα Φιλίτσα Κων/πόλεως  6 Σέρρες 2321062075
Σίσκου Φωτεινή-Καρασαββίδης Γεώργιος Διονυσίου Σολωμού 15 Σέρρες 2321022387
Βίτσιου Σουλτάνα Δ.Θράκης 17 Σέρρες 2321064344
Πεφτίτση Σεβαστή Εθν.Αντίστασης 35 Σέρρες 2321027962
Παπαναστασοπούλου Ελένη Εθν. Αντίστασης 12 Σέρρες 2321020901
Ασκαρ Ναταλή Γ.Παπανδρέου 22 Σέρρες 2321024133
Πάνου Παναγιώτα-Καλημέρη Θωμαή Αν.Θράκης 1 Σέρρες 2321027227
Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος-Πρίζναλη Ματθίλδη Γενναδίου 3 Σέρρες 2321021137
Γρατζάκη Καλλιόπη-Λεμόνιας Αγγελος Γ.Παπανδρέου 9 Σέρρες 2321025720
Γούναρης Χρήστος Κ.Αλεξανδρίδη 10 Σέρρες 2321021098
Κίτσιος Λεωνίδας Μ.Αλεξάνδρου 20 Σέρρες 2321056888
Ρόντζης Αργύρης-Γκιουλέκα Αννα-Ροντζης Αναστάσιος Πριγ.Χριστοφόρου 8 Σέρρες 2321027545
Κόδρα Βαία Νικ.Φωκά 2 Σέρρες 2321022345
Μαυρίδου Ελένη-Καλογραιάκη Ιωάννα Φιλώτα 3 Σέρρες 2321065577
Ευθυμίου Αικατερίνη-Μπαλαξή Μαρία Ραιδεστού 36 Σέρρες 2321066746
Μαραγκού Λαμπρινή-Γούλα Χριστίνα Εθν.Αντίστασης 8 Σέρρες 2321026418
Καχπάνης Φώτης Γεναδίου 1 Σέρρες 2321027506
Σταμάτη Βαία Αν.Θράκης 7 Σέρρες 2321056160
Καραφωτιάς Ιωάννης Λ.Σολωμού 25 Σέρρες 2321022294
Φεγγομύτου Βαία Μεραρχίας 49 Σέρρες 2321054140
Κουρτίδης Ιπποκράτης-Προκοπίδου Σβετλάνα 8ης Μαίου 20 Σέρρες 2321046738-25491
Αλεξιάδης Δημήτριος Μεραρχίας 79 Σέρρες 2321047690
Τσαντίρη Ζωή Εμμ.Ανδρονίκου και Ν.Πλαστήρα Σέρρες 2321027977
Τζάκη Μαρία Δ.Θράκης 4 Σέρρες 2321064866
Ζαπρούδη Αγοραστή Λεω.Παπαπαύλου  8 Σέρρες 2321025122
Κόντα Βασιλική Εθν.Αντίστασης 4 Σέρρες  
Νικολούδης Ιωάννης Ν.Πλαστήρα 5 Σέρρες 2321022195
Ιατροπούλου Ελένη Γεωρ.Παπανδρέου 7 Σέρρες 2321025657
ΕΛ-ΧΑΤΙΜΙ ΑΡΟΥΑ Κιουταχείας 11 Σέρρες 2321047947
Αγγος Χρίστος Μεραρχίας 99 Σέρρες 2321035559
Γκούρμης  Γεώργιος Βενιζέλου 31 Σέρρες 2321021892
Μπόλου Αγγελική Θουκιδίδου 14 Σέρρες 2321036006
Καρεμπίδου Μαγδαληνή Βενιζέλου 100 Σέρρες 2321021826
Φαρμάκη Ζωή Δημ.Μαρούλη 12 Σέρρες 2321051567
Γιαννελέρ Αναστάσιος-Γιαννελέρ  Ζωή Μ.Αλεξάνδρου 6Α Σέρρες 2321027704
Υψηλάντη Μαρίνα-Υψηλάντης Σάββας Κωνσταντινουπόλεως 3 Σέρρες 2321022766
Τσιαπκώλης Κων/ντίνος Ρωμανού 9 Σέρρες 2321025379
Θεοδωρίδου Ανθούσα Πλ.Εμπορίου 3  Σέρρες 2321021145
Τουραμανίδης Κων/ντίνος Αρχ.Μακαρίου 2 Σέρρες 2321025790
Λιάτσα  Διονυσία-Εμμανουηλίδης  Κυριάκος Μεραρχίας 29 Σέρρες 2321027585
Ροπότου Τζούλια   Αθανασίου Φυλακτού 13 Σέρρες 2321022555
Ευγενίδου Αναστασία Μεγ.Αλεξάνδρου 26 Σέρρες 2321053130

 ΕΚΤΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Μαιλόγλου Δήμητρα-Μαρβάκη Ελένη Ν.ΣΟΥΛΙ 2321091795
Χατζίκας Κων/ντίνος ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325022989
Αλεξανδρίδης Αγγελος ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325024401
Δίχαλας Βασίλειος ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325023813
Ράπτης Νικόλαος ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325024024
Τάσικα Ευαγγελία ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325022326
Βαρσάμης Γεώργιος Κ.ΚΑΜΗΛΑ 2321042193
Ζαπρούδης Ιωάννης-Ζαπρούδης Βασίλειος ΝΙΓΡΙΤΑ 2322022859
Ιωαννίδης Χαράλαμπος ΚΟΙΜΗΣΗ 2325024950
Διτσεσελίδης Χρήστος ΧΡΥΣΟΧΩΡΑΦΑ 2325051020-51433
Μάρκου Ευθυμία ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323022309
Διούφα Στέλλα-Αντωνόπουλος Γεώργιος ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ 2322031488
Κυριακού Βαρβάρα ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ 2321086236
Φυλακτός Κων/ντίνος Ν.ΚΕΡΔΥΛΙΑ 2322032588
Χατζάκη Αφροδίτη ΤΕΡΠΝΗ 2322022277
Πιπιγκάκη Μαρία ΑΜΠΕΛΟΙ 2322063222
Παρίσης Γεώργιος ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323024386
Πανάς Γεώργιος ΝΙΓΡΙΤΑ 2322023411
Ξανθάκης Μενέλαος ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ 2321091880
Ντικπασάνης Χριστόφορος ΒΥΡΩΝΕΙΑ 2323031493
Μητκώνη Ευαγγελία ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325022974
Μακρής Αγάπιος Ν.ΣΚΟΠΟΣ 2321031777
Μπουγιουκλής Αγγελος ΡΟΔΟΠΟΛΗ 2327022021
Τσιρμπινης Παύλος ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙ 2322061598
Τσιουτσιούλης Βασίλειος ΠΡΩΤΗ 2324061222
Τσολακούδης Ιωάννης ΣΚΟΥΤΑΡΙ 2321041742-42440
Σπαθάρα Κυριακή ΠΡΟΒΑΤΑΣ 2321088407
Σαραφίδου Ευδοξία ΧΡΥΣΟ 2321074285
Καρακάσης Χρήστος ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ 2324071415
Σανδρής Δημήτριος Ν.ΖΙΧΝΗ 2324022122
Σανδρής Κων/ντίνος Ν.ΖΙΧΝΗ 2324022016
Βλαδίκας Νικόλαος ΝΙΓΡΙΤΑ 2322022889
Τσιάρας Χρήσιμος ΚΕΡΚΙΝΗ 2327041541
Τσούκας Κων/ντίνος ΣΚΟΤΟΥΣΑ 2321081000
Γιουρούση Χατζηβασιλείου Ζωή ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ 2324071600
Δομοκτσής Δημήτριος ΠΑΛΑΙΟΚΩΜΗ 2324093393
Τσαρδάκης Μιχαήλ ΚΑΡΠΕΡΗ 2325031250
Μήρτσιος Χρήστος Ν.ΖΙΧΝΗ 2324022211
Ευγενίδης Ευγένιος-Ευγενίδης Κυριάκος Ν.ΣΚΟΠΟΣ 2321031434
Δούσος Αθανάσιος ΜΗΤΡΟΥΣΗ 2321075515
Ράσκος Ευστράτιος-Ράσκου Κυριάκος ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323022998
Τσούκας Αλέξανδρος ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΗ 2321075255
Παπαευαγγέλου Θωμάς ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323023103
Μαυρίδης Αργύριος ΣΚΟΥΤΑΡΙ 2321041582
Τσανούσα Αννα ΠΡΟΒΑΤΑΣ 2321088277
Παπαδημητρίου Βασιλική-Μουστάκα Αρχοντούλα ΛΕΥΚΩΝΑΣ 2321050357-63944
Θεοδωρίδου Ελλη ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325022740
Γκούμα Χρυσάνθη ΝΙΓΡΙΤΑ 2322025666
Σωτηριάδης Δημήτριος ΣΙΤΟΧΩΡΙ 2322051600
Μήλιος Στυλιανός-Μήλιου Γεωργία ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ 2324031294
Οικονόμου-Ματάκου Αικατερίνη ΓΑΖΩΡΟΣ 2324041556
Ζημπιλιάδου Ελ Χατίμι Φρειδερίκη-Ελ Χατίμι Σαρα ΔΡΑΒΗΣΚΟΣ 2324051217
Δημητριάδου Στέλλα Ν.ΠΕΤΡΙΤΣΙ 2323031538
Σιδηρόπουλος Παυλος ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323023248
Λαζαρίδου Ρεοζίλη ΣΤΡΥΜΩΝΙΚΟ 2321086062
Μάκρη Ευα Ν.ΜΠΑΦΡΑ 2324081707
Τσιφούτη Χριστίνα ΝΙΓΡΙΤΑ 2322026022-24464
Καμπουρίδου Ευφροσύνη ΚΑΛΑ ΔΕΝΔΡΑ 2321078333
Βαίδου Αντιόπη ΝΕΟΧΩΡΙ 2321076686
Μώκος Αθανάσιος ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ 2324031790
Δουλγέρη Δέσποινα ΒΑΛΤΟΤΟΠΙ 2321032561
Βαλιώκη Βασιλική Βανέσσα ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ 2325051730
Μπουρνάρη Ευαγγελία ΑΜΜΟΥΔΙΑ 2325031166
Κιτσάκης Χρήστος ΛΕΙΒΑΔΙΑ 2327031222
Γρεβιάς Ευάγγελος ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ 2321073131
Μπενίσης Απόστολος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ 2322061540
Μπασιανάς Δημήτριος Ν.ΖΙΧΝΗ 2324023325
Αγκρα Ασπασία ΧΑΡΩΠΟ 2323025005
Βρύζας Κων/ντίνος ΣΗΣΑΜΙΑ 2322041777
Σπυρίδου Βαλεντίνη ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ 2321071544
Κασμερίδου Ευθαλία ΑΝΩ ΠΟΡΟΙΑ 2327051596
Θεοδοσίου Κων/ντίνος ΚΟΡΜΙΣΤΑ 2324020845
Κωστέα Σοφία ΚΑΣΤΑΝΟΥΣΑ 2327061015
Μαντή Αριστούλα ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ 2323061061
Μουντουλάρης Δημήτριος ΠΟΝΤΙΣΜΕΝΟ 2325025558
Λεμονιά Βαρβάρα ΕΜΜ.ΠΑΠΑ 2321092044
Βότσης Δημήτριος ΛΕΥΚΟΘΕΑ 2324091100
Σιτζίμης Αθανάσιος ΨΥΧΙΚΟ 2321031028
Μαλάμη Αγγελική Κ.ΠΟΡΟΙΑ 2327022780
Λαζαρίδης Κορνήλιος ΒΕΡΓΗ 2322020900
Τάτσιος Γεώργιος ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ 2325041370
Ματάκου Μαγδαληνή ΘΟΛΟΣ 2324041803
Βανίτσαρη Αννα ΝΕΟΧΩΡΙ ΣΙΝΤΙΚΗΣ 2327031201
Στοίλα Χαρίκλεια ΝΙΚΟΚΛΕΙΑ 2322041140
Νικολαίδου Μαρία ΚΡΙΝΙΔΑ 2324091582
Μαρούλης Μιχαήλ-Φαν ΑΝΩ ΚΑΜΗΛΑ 2321088620
Παπλάς Παναγιώτης ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ 2323041131
Κωνσταντινίδου Κωνσταντίνα ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑ 2321041190
Ζάγκας Αναστάσιος ΜΟΝΟΒΡΥΣΗ 2321076010
Μπαρμπούτης Γεώργιος ΧΕΙΜΑΡΟΣ 2325041114
Αλιμπράντη Βάλια ΤΟΥΜΠΑ 2321071200
Κιοσσές Βασίλης ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 6984607385
Τσινεκίδης Δημήτριος ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2322041607
Λασκούδη Σοφία ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ 2322025760
Κιουτσούκη Φωτεινή ΔΑΣΟΧΩΡΙ 2325024300
Φερχάτογλου Θεογένης ΔΑΦΝΟΥΔΙ 2324042510
Σαλαμός Δημήτριος ΑΧΙΝΟΣ 2322035474
Ασίκης Αργύριος ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ 2325061410
Δρόντζας Ανδρέας ΚΑΤΩ ΟΡΕΙΝΗ 2321058560
Καρασταύρος Νικόλαος ΙΒΗΡΑ 2322035845
Χριστακοπούλου Υβόννη ΤΡΑΓΙΛΟΣ 2322030047
Μπογιατζής Ιωάννης ΕΠΤΑΜΥΛΟΙ 2321064410
Μωύσίδης Ιωάννης ΓΕΦΥΡΟΥΔΙ 2323052100
Προσνίκλη Ευαγγελία ΒΑΛΤΕΡΟ 2325022686
Ξανθή Παναγιώτα ΛΕΥΚΩΝΑΣ 2321050020
Σκέμπερη Αλεξάνδρα ΝΙΓΡΙΤΑ 2323022617
Τσακιρίδου Βαρβάρα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 2321084255
Χατζοπούλου Ζωή ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323022226
Αμβροσιάδου Ελένη ΑΝΘΗ 2322024024
Δόση Αλεξάνδρα ΝΙΓΡΙΤΑ 2322022988
Καλτσίκη Μαρία ΟΙΝΟΥΣΑ 2321092702
Δουβίτσας Αστέριος ΔΑΦΝΗ 2322051350
Γάλβας Γεώργιος ΧΟΡΤΕΡΟ 2323022830
Μπαλτήρας Σάββας ΘΕΡΜΑ 2322022152
Καρασσαβίδου Στυλιανή ΧΡΥΣΟ 2321074727
Πανά Αναστασία-Μαρία ΤΕΡΠΝΗ 2322025860
Χατζοπούλου Ευθυμία ΚΕΡΚΙΝΗ 2327041130
Καρασαλίδου Ζωγραφιά Ν.ΠΕΤΡΙΤΣΙ 2323032440
Αλεξανδρίδου Ευαγγελία ΒΑΜΒΑΚΙΑ  2321084320
Βαλιώκη Βασιλική-Βανέσσα ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ 2325051730
Σιώπη Ευαγγελία ΠΕΠΟΝΙΑ 2321041411
Αγγελίδου Αναστασία ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ 2321038502
Μαρούλη Ευφροσύνη-Μαρίνα Ν.ΣΟΥΛΙ 2321092250
Βρυζώνη Πολυξένη ΚΟΥΜΑΡΙΑ 2321079279
Μακρή Δουλγέρη Αρχοντούλα ΜΕΛΕΝΙΚΙΤΣΙ 2321031777
Τσιρμπινής Δημήτριος ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙ 2322063390
Ζαπρούδης Στέργιος ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΟ 2323051599
Βαζούρα Αναστασία ΜΕΣΟΛΑΚΚΙΑ 2324098610
Γούλα Σοφία ΜΑΥΡΟΛΟΦΟΣ 2324051112
Φαρασόπουλος Ιωάννης ΠΕΘΕΛΙΝΟ 2321301939
Ντικμπασάνης Γεώργιος ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ 2323071400
Σαπουντζή Φωτεινή ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ 2321042720
Τριανταφύλλου Ξενοφών-Ραφαήλ ΚΑΜΑΡΩΤΟ 2323051555
Μπραικίδου Ευαγγελία ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ 2321111374