Get Adobe Flash player

02.jpg04.jpg1.jpg5.jpg7.jpg8.jpg02.jpg04.jpg1.jpg5.jpg7.jpg8.jpg
02.jpg04.jpg91.jpg92.jpgbalitis22.png02.jpg04.jpg91.jpg92.jpgbalitis22.png
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 08:45

Σέρρες: Παναγιώτης Τσινάβος, Κρι Κρι: Προχωράμε αυτόνομα για τα επόμενα χρόνια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ανοιχτός να συζητήσει το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή με μειοψηφικό ποσοστό στην Κρι Κρι παρουσιάζεται στη συνέντευξή του στο περιοδικό για το λιανεμπόριο και την βιομηχανία RetailBusiness o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας, Παναγιώτης Τσινάβος...

Τονίζει, όμως, πως «για τα επόμενα χρόνια έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε αυτόνομα, καθώς βλέπουμε να υπάρχει μεγάλο περιθώριο οργανικής ανάπτυξης». Ακόμη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα θετικά οικονομικά μεγέθη και την επιτυχημένη πορεία των brands της εταιρείας, υπογραμμίζοντας πως η οργανική ανάπτυξη της Kρι Κρι συνεχίζεται και φέτος και εξακολουθεί να στηρίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις. Ακόμη, θέτει πιο ψηλά τον πήχυ όσον αφορά τις εξαγωγές, οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί πως συμμετέχουν στις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας με πάνω από 30% με μέση ετήσια αύξηση 24% τα τελευταία 8 χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει τη θέληση της εταιρείας να χτίσει ένα διεθνές brand, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί στις σκέψεις για ενδεχόμενη -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και καταστάσεις- δημιουργία παραγωγικής μονάδας στη Βρετανία. Επίσης, καταθέτει την άποψή του τόσο για τις τάσεις συγκέντρωσης, που παρατηρούνται στο εγχώριο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων, όσο και για το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο που ορίζει την εξόφληση των παραγωγών εντός 60 ημερών για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2017, πώς υπολογίζετε πως θα «κλείσει» η χρονιά για την Κρι Κρι όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη (κύκλος εργασιών, κέρδη κ.λπ.);

Βάσει δημοσιευμένων αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου 2017, οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 18,4%, τα δε κέρδη προ φόρων κατά 50%.

Θεωρούμε ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξής μας θα διατηρηθεί και μέχρι τα τέλη του χρόνου. Η δε συμμετοχή των εξαγωγών εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 30% των συνολικών πωλήσεων. Ο τραπεζικός δανεισμός είναι χαμηλός.  Έτσι ο καθαρός δανεισμός είναι μηδενικός, αν λάβουμε υπόψη τα διαθέσιμα της εταιρείας.

Επομένως, η οργανική ανάπτυξη της εταιρείας συνεχίζεται και φέτος και εξακολουθεί να στηρίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις. Παράλληλα, ο χαμηλός δανεισμός μας παρέχει ευελιξία στις δυνατότητες χρηματοδότησης των νέων επενδυτικών μας πλάνων.

Ποια είναι αυτήν τη στιγμή τα μερίδια αγοράς της εταιρείας στην Ελλάδα; Ποια brands καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις και ποια θα λέγατε πως έχουν μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης;

Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών έχουν υπάρξει σημαντικές ανακατατάξεις τα τελευταία δύο χρόνια. Η Κρι Κρι κατάφερε να ανέβει στη 2η θέση του ευρωπαϊκού γιαουρτιού, εδώ και ένα χρόνο περίπου με μερίδιο 14,2% σε όγκο (το πρώτο εξάμηνο του 2017). Επίσης, σημαντική επιτυχία της Κρι Κρι είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία του παιδικού γιαουρτιού με μερίδιο αγοράς 37,4% σε όγκο (Σεπτέμβριος 2017 στοιχεία IRI).

Τέλος, σημαντική επιτυχία είχε και η είσοδος της Κρι Κρι στην κατηγορία των λειτουργικών γιαουρτιών, με τη σειρά προϊόντων Super Spoon, που την έφεραν ήδη στην 3η θέση με μερίδιο 12,4% σε όγκο (Σεπτέμβριος 2017, στοιχεία IRI). Η νέα αυτή κατηγορία λειτουργικών γιαουρτιών αποτελείται από καινοτόμα προϊόντα, καλύπτοντας την ανάγκη των καταναλωτών για προϊόντα με προστιθέμενα οφέλη για την υγεία τους. Το γιαούρτι Κρι Κρι Super Spoon διακρίθηκε ως ένα από τα κορυφαία καινοτόμα προϊόντα παγκοσμίως στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Sial Innovation 2016, λόγω του συνδυασμού υψηλής πρωτεΐνης με super fruits. Ανάλογη διάκριση έλαβε το παγωτό Super Spoon στη διεθνή έκθεση Anuga 2017.

Στην κατηγορία παγωτού, η Κρι Κρι δημιούργησε και στηρίζει μεγάλα brands όπως τα Rodeo, Master, Γλυκά της Μαμάς και Κρι Κρι Heartmade Ice Cream. Παράλληλα, η επιτυχημένη συνεργασία με την εταιρεία ΙΟΝ για παραγωγή co-branded προϊόντων, άλλαξε τα δεδομένα της αγοράς, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο το επιτυχημένο παγωτό Κρι Κρι με την πιο αγαπημένη ελληνική σοκολάτα της ΙΟΝ (Master ION Αμυγδάλου, Derby). Η Κρι Κρι, με μερίδιο 15,2% σε όγκο, κατέκτησε φέτος τη 2η θέση στην αγορά τυποποιημένου παγωτού (στοιχεία Ιαν-Αυγ. 2017, Nielsen) και πλέον είναι η μόνη ελληνική εταιρεία παγωτού με πανελλαδική διανομή με πάνω από 15.000 σημεία πώλησης.

Ποια είναι η γενικότερη εικόνα της εγχώριας αγοράς γιαουρτιού και παγωτού με βάση τα στοιχεία που διαθέτετε εσείς; Τι σημαίνει για την Κρι Κρι το γεγονός πως αποτελεί πλέον τη μόνη ελληνική εταιρεία με παραγωγική δραστηριότητα στο χώρο του παγωτού;

Η εγχώρια αγορά του γιαουρτιού σε όγκο ήταν σημαντικά πτωτική τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, το 2017 η αγορά έγινε ανοδική και φαίνεται ότι η χρονιά τελικά θα κλείσει θετικά σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, όσον αφορά την αγορά παγωτού για το 2017 έχουμε ανοδική τάση μετά από συνεχόμενες αρνητικές χρονιές και στο κανάλι του σούπερ μάρκετ, αλλά και σε αυτό της παραδοσιακής αγοράς.

Σε αντίθεση με τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές μας που παράγουν, ως επί το πλείστον, τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, η Κρι Κρι σέβεται την εγχώρια αγορά, γνωρίζει τις γευστικές συνήθειες των καταναλωτών και προσαρμόζει τις συνταγές της πάνω σε αυτές τις διατροφικές τάσεις. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο καταναλωτής προτιμά τα ελληνικά προϊόντα για να στηρίζει την εθνική οικονομία.

Σε τι ύψος υπολογίζετε τις εξαγωγές της εταιρείας για το 2016 και ποιες ενέργειες έχετε δρομολογήσει για την επίτευξη του στόχου που έχετε ορίσει και προβλέπει να ανέλθουν στο 50% των πωλήσεών σας; Ποιες είναι οι βασικές αγορές ενδιαφέροντος και με ποια προϊόντα;

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα προϊόντα παγκοσμίως με δυναμική ανάπτυξη στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Κρι Κρι εξάγει σε 24 χώρες, με πιο σημαντικές χώρες την Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία με όχημα το ελληνικό γιαούρτι.

Σήμερα, οι εξαγωγές συμμετέχουν στις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας με πάνω από 30% με μέση ετήσια αύξηση 24% τα τελευταία 8 χρόνια.

Βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση, εξετάζοντας τα επιμέρους στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες κάθε αγοράς του εξωτερικού, προκειμένου, όπου εντοπίζουμε ευκαιρίες ή περιθώριο εισόδου, να διευρύνουμε τις συνεργασίες και συμμαχίες μας και εν τέλει το λειτουργικό μας αποτύπωμα.

Υπάρχουν σχέδια για παραγωγικές μονάδες στο εξωτερικό;

Δέσμευσή μας είναι να συνεχίζουμε να επενδύουμε παραγωγικά στην Ελλάδα και να στηρίζουμε την εθνική οικονομία και τον  Έλληνα γαλακτοπαραγωγό, παράγοντας τα προϊόντα μας από 100% ελληνικό γάλα.

Το αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι που παράγεται στις εγκαταστάσεις μας στις Σέρρες από ελληνικό γάλα είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα απέναντι στους Ευρωπαίους ανταγωνιστές μας με τα Greek style yogurt.

Το μόνο ενδεχόμενο για παραγωγική μονάδα γιαουρτιού στο εξωτερικό θα ήταν στην Αγγλία, που έχουμε ισχυρή παρουσία με τα προϊόντα μας, σε περίπτωση που θα δυσκόλευαν οι εξαγωγές λόγω Brexit.

Ποιες προκλήσεις κρύβει η τοποθέτηση επώνυμων προϊόντων από την Ελλάδα στις αλυσίδες λιανεμπορίου του εξωτερικού; Ποια η δική σας στρατηγική;

Με το πρόσφατο επαναλανσάρισμα του γιαουρτιού «Κρι Κρι στραγγιστό & αγαπημένο», σηματοδοτούμε τη θέλησή μας να χτίσουμε ένα διεθνές Brand “Kri Kri my authentic greek yogurt”.  Ήδη το στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι βρίσκεται σε μεγάλες αλυσίδες σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο. Στόχος μας το 2018 να τοποθετηθεί σε αλυσίδες που ήδη συνεργαζόμαστε με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στην αγορά της Αγγλίας και της Ιταλίας.

Ποια είναι η δραστηριότητά σας στο κομμάτι της ιδιωτικής ετικέτας σε Ελλάδα και εξωτερικό; Με ποιες αλυσίδες συνεργάζεστε;

Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας εδραιώνονται διαρκώς στις καταναλωτικές προτιμήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, π.χ. στην Ελβετία αντιστοιχούν σε ποσοστό 51%, στην Ισπανία 52%, στην Αγγλία 46%, στη Γερμανία 45% και στην Ελλάδα 20%.

Η Κρι Κρι εντόπισε την ευκαιρία αυτή και ανταποκρίθηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα σήμερα το 33% των πωλήσεών της να προέρχεται από προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Οι συνεργασίες μας με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Ευρώπης είναι στρατηγικές και δημιουργούν ευκαιρίες με επέκταση συνεργασίας στα επώνυμα προϊόντα Κρι Κρι αλλά και στο παγωτό.

Ενδεικτικές συνεργασίες με μεγάλες ευρωπαϊκές αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι:

ν              
στην Αγγλία: Waitrose, Sainsbury’s, Tesco, Marks & Spencer, COOP, ALDI

ν              
στη Γερμανία: Kaufland, Rewe

ν              
στο Βέλγιο: Colruyt, Carrefour

ν              
στην Ολλανδία: Albert Heijn

ν              
στην Ιταλία: Esselunga, Carrefour, MD

Στη δε ελληνική αγορά συνεργαζόμαστε με όλες τις ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τις τάσεις συγκέντρωσης που καταγράφονται στην ελληνική αγορά σούπερ μάρκετ; Πώς επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ retailers και προμηθευτών;

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια συγκέντρωση στο οργανωμένο λιανεμπόριο. Αυτή η συγκέντρωση δημιουργεί μεγαλύτερη εξάρτηση και μικρότερη διαπραγματευτική ικανότητα στους  Έλληνες προμηθευτές. Φυσικά, η αγορά απαιτεί σχέσεις σεβασμού, με στόχο πάντα μια υγιή και κερδοφόρα συνεργασία και για τις δύο πλευρές.

Ποια είναι η γνώμη σας για το πρόσφατο νομοσχέδιο που ορίζει την εξόφληση των παραγωγών εντός 60 ημερών για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα; Πώς θεωρείτε πως θα εφαρμοστεί στην πράξη;

Θεωρώ πολύ σωστή την κίνηση του Υπουργείου να υποχρεώνει τα σούπερ μάρκετ να πληρώνουν τους προμηθευτές των φρέσκων προϊόντων μέσα σε 60 ημέρες, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι επιτακτική ανάγκη και περιμένουμε να εφαρμοστεί στην πράξη, καθώς θα δώσει μεγάλη ανάσα στους παραγωγούς, οι οποίοι σήμερα δυστυχώς πληρώνονται από το λιανεμπόριο σε διάστημα μεγαλύτερο των 100 ημερών.

Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και στο κομμάτι των εξοφλήσεων αποτελεί προαπαιτούμενο για να επανέλθει η οικονομία μας και ειδικά η πιεσμένη αγορά του λιανεμπορίου, ξανά σε μονοπάτια ανάπτυξης. 

Ποιο θα είναι το επενδυτικό σας πλάνο για το 2018; Πού θα θέλετε να δώσετε μεγαλύτερο βάρος;

Την τελευταία 6ετία (2011-2016) η συνολική αξία των επενδύσεων ξεπέρασε τα 46 εκατ. ευρώ. Η Κρι Κρι πλέον διαθέτει δύο υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής παγωτού και γιαούρτης, καλύπτοντας αυστηρά διεθνή πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας.

Σήμερα, υλοποιούμε δύο επενδυτικά προγράμματα, 10 εκατ. ευρώ και 7 εκατ. ευρώ, και έχουμε υποβάλει αίτηση για να ενταχθούν στον Ν.4399. Τα παραπάνω επενδυτικά προγράμματα σχεδόν ολοκληρώνονται από τη μεριά μας. Οι επενδύσεις μας στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας, την παραγωγή νέων προϊόντων, τη μείωση του κόστους, ώστε να μπορούμε να σταθούμε με αξιώσεις απέναντι στον ισχυρό ανταγωνισμό στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Οι σκέψεις για στρατηγικό επενδυτή   

Η σύναψη στρατηγικών συνεργασιών και η πιθανή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου συγκαταλέγονται στα θέματα της ατζέντας σας; Υπάρχουν ήδη κάποιες συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση;

Ως επιχείρηση εισηγμένη στο ΧΑΑ από το 2003, διατηρούμε καλές σχέσεις με την επενδυτική κοινότητα εντός και εκτός συνόρων.  Έτσι, σε περίπτωση που χρειαστούν νέα κεφάλαια για την ανάπτυξή μας, να είναι ευκολότερη η πρόσβαση στην πηγή άντλησης χρηματοδότησης. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή με μειοψηφικό ποσοστό, πάντα με κριτήριο την ανάπτυξη της εταιρείας.

Για τα επόμενα χρόνια έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε αυτόνομα, καθώς βλέπουμε να υπάρχει μεγάλο περιθώριο οργανικής ανάπτυξης.

Συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Πηγή: BusinessNews.gr

Διαβάστηκε 112 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Τα δημοφιλή της εβδομάδος

Οι ομορφιές του τόπου μου

lailia3.jpg

Alternative flash content

Requirements

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 610 επισκέπτες και ένα μέλος

  • fremendog

Προτείνουμε

 

 

Γιατι δεν             Η ζωή είναι μία

αυτοκτόνησες

Ουτε πολύ          Απο την 25η ώρα

νωρίς ούτε πολύ  στην αιώνια ώρα

αργά

Lifestyle

Applications +mobile

Alternative flash content

Requirements

Πρόγραμμα tv

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σέρρες Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πολιτική

Βρείτε μας στο facebook

Χρήσιμες πληροφορίες

Τηλέφωνα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΚΑΒ 166
Νοσοκομείο 1535 - 2321094500
Ιατρεία Περιφερειακά  
Α.Βροντούς 2321085288
Α.Μητρουσίου 2321075306
Αναγεννήσεως 2321084350
Εμμ.Παππά 2321091437
Κ.Καμήλας 2321041797
Κ.Ορεινής 2321056804
Ν.Σκοπού 2321031210
Ν.Σουλίου 2321091247
Παλαιοκάστρου 2321081598
Παραλίμνιου 2321073230
Πεντάπολης 2321071532
Προβατά 2321088206
Σκοτούσσης 2321081220
Σκουτάρεως 2321041201
Στρυμονικού 2321086203
Χρυσού 2321074214
Ελληνική Αστυνομία  
Αστυνομικό Τμήμα 2321090807
Αστυνομικό Τμήμα Ασφάλειας 2321090804
Αστυνομικό Τμήμα Τροχαίας 2321090809
Αστυνομικοί Σταθμοί  
Α.Βροντούς 2321085233
Ν.Σκοπού 2321031111
Πεντάπολης 2321071520
Προβατά 2321088209
Σκοτούσης 2321081111
Σκουτάρεως 2321041111
Στρυμονικού 2321086201
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050
ΟΤΕ 13888
Υδρευσης 1021-2321055555
ΕΛΤΑ  
Σερρών 2321022411
Πεντάπολις 2321071565
Στρυμονικού 2321086333
ΕΡΑ 2321055784
ΙΚΑ 184-2321025391
ΚΤΕΛ  
Αστικές Γραμμές 2321022338
Υπεραστικές Γραμμές 2321022822
ΚΤΕΟ 2321038000
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ 2321068000
ΟΑΕΔ 2321098200
Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας 2321035960
ΟΣΕ  
Σερρών 2321059700
Σκοτούσης 2321081225
ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) 2321052168-2321052122
Βιβλιοθήκη Κεντρική 2321058015
Θέατρο Δημόσιο Περιφερειακό 2321099770
Μουσεία  
Αρχαιολογικό 2321022257
Λαογραφικό Σαρακατσάνων 2321062528
ΔΕΠΚΑ 2321063960-2321067613
Νίκαιας 2321036010
Ομόνοιας 2321059888
Σφαγείων 2321036666
Δανειστική Βιβλιοθήκη 2321098550
Αυτοκινητοδρόμιο 2321052592-2321039699
Εθνικό Αθλητικο Κέντρο 2321027044
Εθνικό Κολυμβητήριο 2321022140
   

ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΕΚΑΒ 166
Κέντρο Υγείας 2325022222
Ιατρεία Περιφερειακά  
Αμμουδιάς 2325031306
Κοίμησης 2325023945
Χειμάρρου 2325041288
Χρυσοχώραφων 2325051245
Ελληνική Αστυνομία  
Αστυνομικό Τμήμα 2325022100
Αστυνομικός Σταθμός Χειμάρρου 2325041251
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050-2325022233
ΟΤΕ 13888
Υδρευσης 2325028240-2325028245
ΕΛΤΑ 2325022795
ΙΚΑ 184-2325022275
ΚΤΕΛ 2325022211
Ταπητουργική Σχολή 2325025272
Δημοτικό Στάδιο 2325025660

 ΠΕΡΙΟΧΗ Ν.ΖΙΧΝΗΣ

ΕΚΑΒ 166
Κέντρα Υγείας  
Ν.Ζίχνης 2324022981-2324022222
Ροδολίβους 2324072200
Ιατρεία Περιφερειακά  
Αγγίστας 2324091516
Αλιστράτης 2324031209
Γαζώρου 2324041225
Δαφνουδίου 2324041505
Δραβήσκου 2324051203
Ηλιοκώμης 2324081201
Κρηνίδας 2324091301
Παλαιοκώμης 2324093212
Πρώτης 2324061396
Ελληνική Αστυνομία  
Αστυνομικό Τμήμα 2324022100-2324023333
Αστυνομικοί Σταθμοί  
Αλιστράτης 2324031203
Πρώτης 2324061202
Ροδολίβους 2324071306
Πυροσβεστική 199
Ν.Ζίχνης 2324022199
Ροδολίβους 2324071199
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050-2324022209
ΟΤΕ 13888
ΕΛΤΑ  
Ν.Ζίχνης 2324022278
Αλιστράτης 2324031240
Πρώτης 2324061560
Ροδολίβους 2324071363
ΙΚΑ 184-2324022127
Οργανισμός Εθνικός Καπνού Ροδολίβους 2324071427
ΟΣΕ  
Γαζώρου 2324041641
Λευκοθέας 2324091225
Σπήλαιο Αλιστράτης 2324082045
Εθνικό Στάδιο Αλιστράτης 2324031293
Εθνικό Στάδιο Ροδολίβους 2324072110

 ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΕΚΑΒ 166
Κέντρο Υγείας 2322022222
Ιατρεία Περιφερειακά  
Αμπέλων 2322063133
Δάφνης 2322051376
Ευκαρπίας 2322031637
Μαυροθάλασσας 2322031218
Πατρικίου 2322051401
Σησαμιάς 2322041202
Σιτοχωρίου 2322051488
Τερπνής 2322023024
Ελληνική Αστυνομία  
Αστυνομικό Τμήμα 2322022100
Αστυνομικοί Σταθμοί  
Μαυροθάλασσας 2322031100
Πυροσβεστική 2322022199-2322026150
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050-2322022266
ΟΤΕ 13888
Υδρευση 2322024599
Εθνικός Οργανισμός Καπνού 2322022150
ΕΛΤΑ  
Νιγρίτας 2322022361
Μαυροθάλασσας 2322031400
Ιαματικές πηγές 2322022892
ΙΚΑ 184-2322022418
ΚΤΕΛ 2322022442
ΟΑΕΔ 2322023291-2322024777
ΤΕΒΕ 2322022036
Μουσίο Αρχαιολογικό Αμφίπολη 2322032474
Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο 2322022560

 ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ

ΕΚΑΒ 166
Κέντρο Υγείας 2327022222
Ιατρεία Περιφερειακά  
Α.Ποροιων 2327051280
Καστανούσας 2327061350
Κερκίνης 2327041222
Λιβαδιάς 2327031215
Ελληνική Αστυνομία  
Αστυνομικό Τμήμα Κ.Ποροίων 2327022133
Αστυνομικός Σταθμός Κερκίνης 2327041211
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050-2327022180
ΟΤΕ 13888
ΕΛΤΑ  
Κ.Ποροίων 2327022760
ΟΣΕ 2327022210
Πυροσβεστική 2327051199
 ΚΕΠ 2327028050

 ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΚΑΒ 166
Κέντο Υγείας 2323350000
Ιατρεία Περιφερειακά  
Αγκίστρου 2323041289
Αχλαδοχωρίου 2323061204
Βυρώνειας 2323031325
Καμαρωτού 2323051410
Ν.Πετριτσίου 2323031276
Προμαχώνα 2323041279
Χαροπού 2323022756
Ελληνική Αστυνομία 2323023333
Πυροσβεστική 2323025199
ΒΛΑΒΕΣ  
ΔΕΗ 1050-2323022180
ΟΤΕ 13888
Υδρευσης 2323350232-2323350233
ΕΛΤΑ  
Σιδηροκάστρου 2323022217
Ν.Πετριτσίου 2323031558
Συνοριακός Σταθμός Προμαχώνα 2323041241
ΙΚΑ 184-2323022272
ΚΤΕΛ 2323022221
ΟΑΕΔ 2323023029
ΟΣΕ  
Σιδηροκάστρου 2323022320
Βυρώνειας 2323031555
Προμαχώνα 2323041240
Στρυμώνα 2323022490

Φαρμακεία

Γκούρμη -Κηπουρού Ελένη Ιπποκράτους 9 Σέρρες 2321064595
Αντωνογεωργίου Χρυσούλα Εθ.Αντίστασης 10 Σέρρες 2321020887
Αυγερινός Γεώργιος 29ης Ιουνίου 4 Σέρρες 2321020458
Αρναούτογλου Δημήτριος Τσαλοπούλου 19 Σέρρες 2321026678
Αγγούρα Ευαγγελία Πρ.Χριστοφόρου 4 Σέρρες 2321023222
Αγγος Γεώργιος Πλ.Εμπορίου 16 Σέρρες 2321025974
Κηπουρού-Μπότσολη Πασχαλία  Μεραρχίας 57 Σέρρες 2321059972-63787
Κελεφού Χρυσούλα Βενιζέλου 61 Σέρρες 2321039227
Χατζούδης Πασχάλης Κύπρου 2 Σέρρες 2321027242
Καλαιτζή Δάφνη Βενιζέλου 29 Σέρρες 2321052900
Λαζαρίδης Νικόλαος Νεστ.Φωκά 4 Σέρρες 2321024636
Καράμπελας Ηλίας Βασ.Βασιλείου 2 Σέρρες 2321021961
Καλογραιάκης Παναγιώτης Κων/πόλεως 38 Σέρρες 2321020333
Φερχάτογλου Ευδοξία 29ης Ιουνίου 16  Σέρρες 2321024702
Χρυσάφης Κωνσταντίνος Εθν.Αντίστασης 5 Σέρρες 2321024955
Ασπροφρύδου Νίνα Αλ.Παναγούλη 2 Σέρρες 2321020771
Ορδούδη Βαία Βασ.Βασιλείου 35 Σέρρες 2321064488-25734
Βερβέρη Ευπραξία Βασ.Βασιλείου 22 Σέρρες 2321027400
Τουραντζίδης Θωμάς Ρωμανού 4 Σέρρες 2321066888
Δίμηζα Φιλίτσα Κων/πόλεως  6 Σέρρες 2321062075
Σίσκου Φωτεινή-Καρασαββίδης Γεώργιος Διονυσίου Σολωμού 15 Σέρρες 2321022387
Βίτσιου Σουλτάνα Δ.Θράκης 17 Σέρρες 2321064344
Πεφτίτση Σεβαστή Εθν.Αντίστασης 35 Σέρρες 2321027962
Παπαναστασοπούλου Ελένη Εθν. Αντίστασης 12 Σέρρες 2321020901
Ασκαρ Ναταλή Γ.Παπανδρέου 22 Σέρρες 2321024133
Πάνου Παναγιώτα-Καλημέρη Θωμαή Αν.Θράκης 1 Σέρρες 2321027227
Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος-Πρίζναλη Ματθίλδη Γενναδίου 3 Σέρρες 2321021137
Γρατζάκη Καλλιόπη-Λεμόνιας Αγγελος Γ.Παπανδρέου 9 Σέρρες 2321025720
Γούναρης Χρήστος Κ.Αλεξανδρίδη 10 Σέρρες 2321021098
Κίτσιος Λεωνίδας Μ.Αλεξάνδρου 20 Σέρρες 2321056888
Ρόντζης Αργύρης-Γκιουλέκα Αννα-Ροντζης Αναστάσιος Πριγ.Χριστοφόρου 8 Σέρρες 2321027545
Κόδρα Βαία Νικ.Φωκά 2 Σέρρες 2321022345
Μαυρίδου Ελένη-Καλογραιάκη Ιωάννα Φιλώτα 3 Σέρρες 2321065577
Ευθυμίου Αικατερίνη-Μπαλαξή Μαρία Ραιδεστού 36 Σέρρες 2321066746
Μαραγκού Λαμπρινή-Γούλα Χριστίνα Εθν.Αντίστασης 8 Σέρρες 2321026418
Καχπάνης Φώτης Γεναδίου 1 Σέρρες 2321027506
Σταμάτη Βαία Αν.Θράκης 7 Σέρρες 2321056160
Καραφωτιάς Ιωάννης Λ.Σολωμού 25 Σέρρες 2321022294
Φεγγομύτου Βαία Μεραρχίας 49 Σέρρες 2321054140
Κουρτίδης Ιπποκράτης-Προκοπίδου Σβετλάνα 8ης Μαίου 20 Σέρρες 2321046738-25491
Αλεξιάδης Δημήτριος Μεραρχίας 79 Σέρρες 2321047690
Τσαντίρη Ζωή Εμμ.Ανδρονίκου και Ν.Πλαστήρα Σέρρες 2321027977
Τζάκη Μαρία Δ.Θράκης 4 Σέρρες 2321064866
Ζαπρούδη Αγοραστή Λεω.Παπαπαύλου  8 Σέρρες 2321025122
Κόντα Βασιλική Εθν.Αντίστασης 4 Σέρρες  
Νικολούδης Ιωάννης Ν.Πλαστήρα 5 Σέρρες 2321022195
Ιατροπούλου Ελένη Γεωρ.Παπανδρέου 7 Σέρρες 2321025657
ΕΛ-ΧΑΤΙΜΙ ΑΡΟΥΑ Κιουταχείας 11 Σέρρες 2321047947
Αγγος Χρίστος Μεραρχίας 99 Σέρρες 2321035559
Γκούρμης  Γεώργιος Βενιζέλου 31 Σέρρες 2321021892
Μπόλου Αγγελική Θουκιδίδου 14 Σέρρες 2321036006
Καρεμπίδου Μαγδαληνή Βενιζέλου 100 Σέρρες 2321021826
Φαρμάκη Ζωή Δημ.Μαρούλη 12 Σέρρες 2321051567
Γιαννελέρ Αναστάσιος-Γιαννελέρ  Ζωή Μ.Αλεξάνδρου 6Α Σέρρες 2321027704
Υψηλάντη Μαρίνα-Υψηλάντης Σάββας Κωνσταντινουπόλεως 3 Σέρρες 2321022766
Τσιαπκώλης Κων/ντίνος Ρωμανού 9 Σέρρες 2321025379
Θεοδωρίδου Ανθούσα Πλ.Εμπορίου 3  Σέρρες 2321021145
Τουραμανίδης Κων/ντίνος Αρχ.Μακαρίου 2 Σέρρες 2321025790
Λιάτσα  Διονυσία-Εμμανουηλίδης  Κυριάκος Μεραρχίας 29 Σέρρες 2321027585
Ροπότου Τζούλια   Αθανασίου Φυλακτού 13 Σέρρες 2321022555
Ευγενίδου Αναστασία Μεγ.Αλεξάνδρου 26 Σέρρες 2321053130

 ΕΚΤΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Μαιλόγλου Δήμητρα-Μαρβάκη Ελένη Ν.ΣΟΥΛΙ 2321091795
Χατζίκας Κων/ντίνος ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325022989
Αλεξανδρίδης Αγγελος ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325024401
Δίχαλας Βασίλειος ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325023813
Ράπτης Νικόλαος ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325024024
Τάσικα Ευαγγελία ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325022326
Βαρσάμης Γεώργιος Κ.ΚΑΜΗΛΑ 2321042193
Ζαπρούδης Ιωάννης-Ζαπρούδης Βασίλειος ΝΙΓΡΙΤΑ 2322022859
Ιωαννίδης Χαράλαμπος ΚΟΙΜΗΣΗ 2325024950
Διτσεσελίδης Χρήστος ΧΡΥΣΟΧΩΡΑΦΑ 2325051020-51433
Μάρκου Ευθυμία ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323022309
Διούφα Στέλλα-Αντωνόπουλος Γεώργιος ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ 2322031488
Κυριακού Βαρβάρα ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ 2321086236
Φυλακτός Κων/ντίνος Ν.ΚΕΡΔΥΛΙΑ 2322032588
Χατζάκη Αφροδίτη ΤΕΡΠΝΗ 2322022277
Πιπιγκάκη Μαρία ΑΜΠΕΛΟΙ 2322063222
Παρίσης Γεώργιος ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323024386
Πανάς Γεώργιος ΝΙΓΡΙΤΑ 2322023411
Ξανθάκης Μενέλαος ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ 2321091880
Ντικπασάνης Χριστόφορος ΒΥΡΩΝΕΙΑ 2323031493
Μητκώνη Ευαγγελία ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325022974
Μακρής Αγάπιος Ν.ΣΚΟΠΟΣ 2321031777
Μπουγιουκλής Αγγελος ΡΟΔΟΠΟΛΗ 2327022021
Τσιρμπινης Παύλος ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙ 2322061598
Τσιουτσιούλης Βασίλειος ΠΡΩΤΗ 2324061222
Τσολακούδης Ιωάννης ΣΚΟΥΤΑΡΙ 2321041742-42440
Σπαθάρα Κυριακή ΠΡΟΒΑΤΑΣ 2321088407
Σαραφίδου Ευδοξία ΧΡΥΣΟ 2321074285
Καρακάσης Χρήστος ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ 2324071415
Σανδρής Δημήτριος Ν.ΖΙΧΝΗ 2324022122
Σανδρής Κων/ντίνος Ν.ΖΙΧΝΗ 2324022016
Βλαδίκας Νικόλαος ΝΙΓΡΙΤΑ 2322022889
Τσιάρας Χρήσιμος ΚΕΡΚΙΝΗ 2327041541
Τσούκας Κων/ντίνος ΣΚΟΤΟΥΣΑ 2321081000
Γιουρούση Χατζηβασιλείου Ζωή ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ 2324071600
Δομοκτσής Δημήτριος ΠΑΛΑΙΟΚΩΜΗ 2324093393
Τσαρδάκης Μιχαήλ ΚΑΡΠΕΡΗ 2325031250
Μήρτσιος Χρήστος Ν.ΖΙΧΝΗ 2324022211
Ευγενίδης Ευγένιος-Ευγενίδης Κυριάκος Ν.ΣΚΟΠΟΣ 2321031434
Δούσος Αθανάσιος ΜΗΤΡΟΥΣΗ 2321075515
Ράσκος Ευστράτιος-Ράσκου Κυριάκος ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323022998
Τσούκας Αλέξανδρος ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΗ 2321075255
Παπαευαγγέλου Θωμάς ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323023103
Μαυρίδης Αργύριος ΣΚΟΥΤΑΡΙ 2321041582
Τσανούσα Αννα ΠΡΟΒΑΤΑΣ 2321088277
Παπαδημητρίου Βασιλική-Μουστάκα Αρχοντούλα ΛΕΥΚΩΝΑΣ 2321050357-63944
Θεοδωρίδου Ελλη ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2325022740
Γκούμα Χρυσάνθη ΝΙΓΡΙΤΑ 2322025666
Σωτηριάδης Δημήτριος ΣΙΤΟΧΩΡΙ 2322051600
Μήλιος Στυλιανός-Μήλιου Γεωργία ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ 2324031294
Οικονόμου-Ματάκου Αικατερίνη ΓΑΖΩΡΟΣ 2324041556
Ζημπιλιάδου Ελ Χατίμι Φρειδερίκη-Ελ Χατίμι Σαρα ΔΡΑΒΗΣΚΟΣ 2324051217
Δημητριάδου Στέλλα Ν.ΠΕΤΡΙΤΣΙ 2323031538
Σιδηρόπουλος Παυλος ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323023248
Λαζαρίδου Ρεοζίλη ΣΤΡΥΜΩΝΙΚΟ 2321086062
Μάκρη Ευα Ν.ΜΠΑΦΡΑ 2324081707
Τσιφούτη Χριστίνα ΝΙΓΡΙΤΑ 2322026022-24464
Καμπουρίδου Ευφροσύνη ΚΑΛΑ ΔΕΝΔΡΑ 2321078333
Βαίδου Αντιόπη ΝΕΟΧΩΡΙ 2321076686
Μώκος Αθανάσιος ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ 2324031790
Δουλγέρη Δέσποινα ΒΑΛΤΟΤΟΠΙ 2321032561
Βαλιώκη Βασιλική Βανέσσα ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ 2325051730
Μπουρνάρη Ευαγγελία ΑΜΜΟΥΔΙΑ 2325031166
Κιτσάκης Χρήστος ΛΕΙΒΑΔΙΑ 2327031222
Γρεβιάς Ευάγγελος ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ 2321073131
Μπενίσης Απόστολος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ 2322061540
Μπασιανάς Δημήτριος Ν.ΖΙΧΝΗ 2324023325
Αγκρα Ασπασία ΧΑΡΩΠΟ 2323025005
Βρύζας Κων/ντίνος ΣΗΣΑΜΙΑ 2322041777
Σπυρίδου Βαλεντίνη ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ 2321071544
Κασμερίδου Ευθαλία ΑΝΩ ΠΟΡΟΙΑ 2327051596
Θεοδοσίου Κων/ντίνος ΚΟΡΜΙΣΤΑ 2324020845
Κωστέα Σοφία ΚΑΣΤΑΝΟΥΣΑ 2327061015
Μαντή Αριστούλα ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ 2323061061
Μουντουλάρης Δημήτριος ΠΟΝΤΙΣΜΕΝΟ 2325025558
Λεμονιά Βαρβάρα ΕΜΜ.ΠΑΠΑ 2321092044
Βότσης Δημήτριος ΛΕΥΚΟΘΕΑ 2324091100
Σιτζίμης Αθανάσιος ΨΥΧΙΚΟ 2321031028
Μαλάμη Αγγελική Κ.ΠΟΡΟΙΑ 2327022780
Λαζαρίδης Κορνήλιος ΒΕΡΓΗ 2322020900
Τάτσιος Γεώργιος ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ 2325041370
Ματάκου Μαγδαληνή ΘΟΛΟΣ 2324041803
Βανίτσαρη Αννα ΝΕΟΧΩΡΙ ΣΙΝΤΙΚΗΣ 2327031201
Στοίλα Χαρίκλεια ΝΙΚΟΚΛΕΙΑ 2322041140
Νικολαίδου Μαρία ΚΡΙΝΙΔΑ 2324091582
Μαρούλης Μιχαήλ-Φαν ΑΝΩ ΚΑΜΗΛΑ 2321088620
Παπλάς Παναγιώτης ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ 2323041131
Κωνσταντινίδου Κωνσταντίνα ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑ 2321041190
Ζάγκας Αναστάσιος ΜΟΝΟΒΡΥΣΗ 2321076010
Μπαρμπούτης Γεώργιος ΧΕΙΜΑΡΟΣ 2325041114
Αλιμπράντη Βάλια ΤΟΥΜΠΑ 2321071200
Κιοσσές Βασίλης ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 6984607385
Τσινεκίδης Δημήτριος ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2322041607
Λασκούδη Σοφία ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ 2322025760
Κιουτσούκη Φωτεινή ΔΑΣΟΧΩΡΙ 2325024300
Φερχάτογλου Θεογένης ΔΑΦΝΟΥΔΙ 2324042510
Σαλαμός Δημήτριος ΑΧΙΝΟΣ 2322035474
Ασίκης Αργύριος ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ 2325061410
Δρόντζας Ανδρέας ΚΑΤΩ ΟΡΕΙΝΗ 2321058560
Καρασταύρος Νικόλαος ΙΒΗΡΑ 2322035845
Χριστακοπούλου Υβόννη ΤΡΑΓΙΛΟΣ 2322030047
Μπογιατζής Ιωάννης ΕΠΤΑΜΥΛΟΙ 2321064410
Μωύσίδης Ιωάννης ΓΕΦΥΡΟΥΔΙ 2323052100
Προσνίκλη Ευαγγελία ΒΑΛΤΕΡΟ 2325022686
Ξανθή Παναγιώτα ΛΕΥΚΩΝΑΣ 2321050020
Σκέμπερη Αλεξάνδρα ΝΙΓΡΙΤΑ 2323022617
Τσακιρίδου Βαρβάρα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 2321084255
Χατζοπούλου Ζωή ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ 2323022226
Αμβροσιάδου Ελένη ΑΝΘΗ 2322024024
Δόση Αλεξάνδρα ΝΙΓΡΙΤΑ 2322022988
Καλτσίκη Μαρία ΟΙΝΟΥΣΑ 2321092702
Δουβίτσας Αστέριος ΔΑΦΝΗ 2322051350
Γάλβας Γεώργιος ΧΟΡΤΕΡΟ 2323022830
Μπαλτήρας Σάββας ΘΕΡΜΑ 2322022152
Καρασσαβίδου Στυλιανή ΧΡΥΣΟ 2321074727
Πανά Αναστασία-Μαρία ΤΕΡΠΝΗ 2322025860
Χατζοπούλου Ευθυμία ΚΕΡΚΙΝΗ 2327041130
Καρασαλίδου Ζωγραφιά Ν.ΠΕΤΡΙΤΣΙ 2323032440
Αλεξανδρίδου Ευαγγελία ΒΑΜΒΑΚΙΑ  2321084320
Βαλιώκη Βασιλική-Βανέσσα ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ 2325051730
Σιώπη Ευαγγελία ΠΕΠΟΝΙΑ 2321041411
Αγγελίδου Αναστασία ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ 2321038502
Μαρούλη Ευφροσύνη-Μαρίνα Ν.ΣΟΥΛΙ 2321092250
Βρυζώνη Πολυξένη ΚΟΥΜΑΡΙΑ 2321079279
Μακρή Δουλγέρη Αρχοντούλα ΜΕΛΕΝΙΚΙΤΣΙ 2321031777
Τσιρμπινής Δημήτριος ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙ 2322063390
Ζαπρούδης Στέργιος ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΟ 2323051599
Βαζούρα Αναστασία ΜΕΣΟΛΑΚΚΙΑ 2324098610
Γούλα Σοφία ΜΑΥΡΟΛΟΦΟΣ 2324051112
Φαρασόπουλος Ιωάννης ΠΕΘΕΛΙΝΟ 2321301939
Ντικμπασάνης Γεώργιος ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ 2323071400
Σαπουντζή Φωτεινή ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ 2321042720
Τριανταφύλλου Ξενοφών-Ραφαήλ ΚΑΜΑΡΩΤΟ 2323051555
Μπραικίδου Ευαγγελία ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ 2321111374