Οικονομικές Ειδήσεις Σερρών http://www.serraikanea.gr Δε, 28 Μαϊ 2018 08:02:18 +0000 Joomla! - Open Source Content Management el-gr Σέρρες: Αποχαιρέτησε τον Π.Σ Σέρρες ο Μεταλλίδης! (ΦΩΤΟ) http://www.serraikanea.gr/athlitika/item/89823-serres-apoxairetise-ton-p-s-serres-o-metallidis-foto.html http://www.serraikanea.gr/athlitika/item/89823-serres-apoxairetise-ton-p-s-serres-o-metallidis-foto.html Σέρρες: Αποχαιρέτησε τον Π.Σ Σέρρες ο Μεταλλίδης! (ΦΩΤΟ)
Μετά από δύο επιτυχημένα χρόνια στον πάγκο του Π.Σ Σέρρες, ο Λεωνίδας Μεταλλίδης ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης την αποχώρηση του, αναζητώντας πιθανόν κάποια νέα πρόκληση στην προπονητική του καριέρα...

Αν μη τι άλλο η θητεία ήταν η καλύτερη δυνατή αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα μέσα σε δύο σεζόν κέρδισε την άνοδο από την Ανώτερη Κατηγορία στην Επίλεκτη, κατακτώντας την 3η θέση στον όμιλο της και φέτος έκανε μία εξαιρετική επίσης πορεία φτάνοντας μέσω των play off και πάλι στην 3η θέση, πίσω από τα δύο φαβορί για το πρωτάθλημα Εθνικό Σιδηροκάστρου & Α.Ε Χρυσού.

Μάλιστα το στοίχημα που κέρδισε είναι και η ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών, καθώς κυρίς αυτό ήταν το υλικό της ομάδας, με κορυφαίο παράδειγμα των Παναγιώτη Σιψή που έχει μπει στο στόχαστρο και ομάδων της Σούπερ Λίγκ.

Διαβάστε τι έγραψε στην ανάρτησή του στο facebook:

Πηγή: SerresSport.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Αθλητικά Τε, 23 Μαϊ 2018 07:15:47 +0000
Σέρρες: Κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα για την Αμφίπολη τον Ιούλιο http://www.serraikanea.gr/med/item/89841-serres-kindynos-na-xathoyn-ta-xrimata-gia-tin-amfipoli-ton-ioylio.html http://www.serraikanea.gr/med/item/89841-serres-kindynos-na-xathoyn-ta-xrimata-gia-tin-amfipoli-ton-ioylio.html Σέρρες: Κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα για την Αμφίπολη τον Ιούλιο
Επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, για το θέμα της καθυστέρησης στην υλοποίηση των έργων στερέωσης, συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών, έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας...

Στην επιστολή του ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει τον κίνδυνο να απενταχθεί το έργο, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου, οι οποίες έχουν υπερβεί όλα τα χρονικά περιθώρια στην εκτέλεση των προβλεπόμενων εργασιών.

Παρότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ από τον προηγούμενο Νοέμβριο και αφού είχε προηγηθεί ενημέρωση του Περιφερειάρχη και παρέμβαση της κ. Κονιόρδου προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να βελτιώσουν το τεχνικό δελτίο, ώστε το έργο να πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο ΕΣΠΑ, ο κ. Τζιτζικώστας στην επιστολή του επισημαίνει ότι από τότε χάνονται οι προθεσμίες η μία μετά την άλλη και είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος η Ευρωπαϊκή Ένωση να απεντάξει το έργο και να χαθεί η χρηματοδότησή του, στερώντας τη δυνατότητα να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες για το σπουδαίο μακεδονικό μνημείο στην Αμφίπολη.

Παρότι από τις 23 Φεβρουαρίου 2018 η Υπουργός έχει εκδώσει απόφαση έγκρισης για την εκτέλεση των πρώτων εργασιών, «μέχρι σήμερα και παρά την επανειλημμένη και συχνή υπενθύμισή μας, προς την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων που αποτελεί τον δικαιούχο του έργου, δεν έχει υποβληθεί μέσω Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος το αντίστοιχο Τεχνικό Δελτίο Υποέργου ώστε να αναγνωρίζει το σύστημα ότι υπάρχει νομική δέσμευση, για το οποίο ήδη δόθηκαν στη δικαιούχο υπηρεσία σας, προφορικές οδηγίες και διευκρινίσεις», τονίζεται στην επιστολή.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και συγκεκριμένα υπέρβαση του προβλεπόμενου στην απόφαση ένταξης χρόνου ανάληψης της πρώτης κύριας νομικής δέσμευσης κατά 50%. Η υπέρβαση αυτή καταγράφηκε στις 25 Ιανουαρίου 2018 και με βάση το εγκεκριμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου η Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων προειδοποιητική επιστολή στις 27 Απριλίου 2018, ενημερώνοντας ότι θα υποχρεωθεί από την ΕΕ να απεντάξει το έργο μετά την παρέλευση τριών μηνών από αυτή, δηλαδή στα τέλη Ιουλίου 2018.

Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν προβεί στην ανάληψη της νομικής δέσμευσης εντός προθεσμίας τριών μηνών από την ημερομηνία κοινοποίησης της προειδοποιητικής επιστολής, η Διαχειριστική Αρχή είναι υποχρεωμένη να προβεί στην ανάκληση της απόφασης ένταξης της πράξης και στη διαγραφή της από τη Συλλογική Απόφαση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Η αρνητική αυτή εξέλιξη, η οποία είναι απαίτηση του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου του ΕΣΠΑ, θα στερήσει από ένα ιδιαίτερα αξιόλογο, ιστορικό μνημείο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με διεθνή ακτινοβολία, τη χρηματοδότηση και άρα τη δυνατότητα ανάδειξής του που ήταν και παραμένει κοινός μας στόχος. Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος που αφορά στις Υπηρεσίες σας έτσι ώστε να λυθούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν», σημειώνει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης.

Σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας τονίζει ότι «η καθυστέρηση πρέπει να τελειώσει εδώ. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε ‘παιχνίδια’ σε βάρος αυτού του παγκόσμιου μακεδονικού μνημείου. Αν κάποιοι καθυστερούν τις εργασίες επίτηδες τούς καλώ να το σκεφτούν δύο φορές. Πρόκειται για τη δεύτερη καθυστέρηση των υπηρεσιών του Υπουργείου για τις εργασίες στον Τύμβο Καστά. Η πρώτη είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι διαδικασίες για περίπου ένα χρόνο. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη. Το έργο ύψους 1,5 εκ. ευρώ, κονδύλια που διασφαλίσαμε μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το μνημείο στον Τύμβο Καστά, καθυστερεί να αρχίσει με ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού, που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει το παραμικρό. Είτε κάποιοι το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, το μνημείο στην Αμφίπολη θα ολοκληρωθεί, θα αναστηλωθεί, θα αναδειχθεί και θα γίνει και επισκέψιμο στον κόσμο. Καλώ το Υπουργείο Πολιτισμού να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες και να μην μας οδηγήσει ως διοίκηση της Περιφέρειας σε άλλα μέτρα».

Πηγή: ThessNews.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτισμός Τε, 23 Μαϊ 2018 09:16:49 +0000
Οι 12 κορυφαίες φυτικές πηγές σιδήρου (εικόνες) http://www.serraikanea.gr/ygeia-kai-omorfia/item/89698-oi-12-koryfaies-fytikes-piges-sidirou-eikones.html http://www.serraikanea.gr/ygeia-kai-omorfia/item/89698-oi-12-koryfaies-fytikes-piges-sidirou-eikones.html Οι 12 κορυφαίες φυτικές πηγές σιδήρου (εικόνες)
Είτε έχετε ασπαστεί τη χορτοφαγία είτε προσπαθείτε να περιορίσετε το κρέας στο ελάχιστο στη διατροφή σας, σίγουρα σας απασχολεί το πώς θα καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε σίδηρο...

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, η συνιστώμενη διαιτητική πρόσληψη (RDA) σιδήρου για τον ενήλικο πληθυσμό είναι τα 8-27 mg την ημέρα. Οι άντρες χρειάζονται σε γενικές γραμμές λιγότερο σίδηρο, ενώ αυξημένες είναι οι ανάγκες των γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και όσων διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλάζουν.

Αν και το κόκκινο κρέας και τα ζωικά προϊόντα γενικότερα θεωρούνται οι καλύτερες πηγές σιδήρου στη διατροφή μας, το συγκεκριμένο μέταλλο βρίσκεται και σε πληθώρα φυτικών προϊόντων.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες πηγές σιδήρου φυτικής προέλευσης.

Να σημειωθεί ότι ο σίδηρος φυτικής προέλευσης (μη αιμικός) απορροφάται από τον οργανισμό σε μικρότερο βαθμό από τον ζωικό (αιμικός). Για να αποφευχθεί η ανεπάρκεια ή η έλλειψη σιδήρου όταν οι κύριες πηγές πρόσληψης είναι φυτικής προέλευσης συνιστάται η κατανάλωσή τους σε μεγαλύτερες ποσότητες, αλλά και ο συνδυασμός τους με βιταμίνη C (π.χ. πορτοκάλι και λοιπά εσπεριδοειδή, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, κουνουπίδι, πιπεριά, ακτινίδιο, πατάτα, φράουλες, τομάτα) και κιτρικό οξύ (π.χ. λεμόνια και λοιπά εσπεριδοειδή, ακτινίδιο, φράουλες), καθώς τα συστατικά αυτά διευκολύνουν την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Πηγή: womenshealthmag.com

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Υγεία και Ομορφιά Τε, 23 Μαϊ 2018 07:09:30 +0000
«Aγροδιατροφικός τομέας-Νέες τεχνολογίες-Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη»: Διεθνές συνέδριο στις Σέρρες http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/89842-agrodiatrofikos-tomeas-nees-texnologies-epixeirimatikotita-kai-topiki-anaptyksi-diethnes-synedrio-stis-serres.html http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/89842-agrodiatrofikos-tomeas-nees-texnologies-epixeirimatikotita-kai-topiki-anaptyksi-diethnes-synedrio-stis-serres.html «Aγροδιατροφικός τομέας-Νέες τεχνολογίες-Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη»: Διεθνές συνέδριο στις Σέρρες
Διεθνές συνέδριο με θέμα “Αγροδιατροφικός τομέας-Νέες τεχνολογίες-Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες, στο ξενοδοχείο Φίλλιπος Ξενία στις 24-27 Μαΐου 2018...
Ώρα έναρξης στις εφτά το απόγευμα.
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Γρηγοριάδη την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσουν το Συνέδριο.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σερρών με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έχουν κληθεί να μιλήσουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες όπου θα αναπτύξουν σημαντικά θέματα όπως, αγροτροφικός τομέας και ανάπτυξη τοπικής οικονομίας, Δασοπολιτικά Μέτρα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, η ασφάλεια τροφίμων ως Παγκόσμιο Δημόσιο Αγαθό, χρηματοοικονομική ανάλυση γεωργικής επιχείρησης, το Επιχειρηματικό Περιβάλλον στις αγροτικές περιοχές του Νομού Σερρών, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον αγροδιατροφικό τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας κ.α .

“Ο Δήμος Σερρών επενδύει στη γνώση και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα . Οι συμπολίτες μας που ασχολούνται επαγγελματικά με τη γη οφείλουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα τους, και να γίνονται πιο ανταγωνιστικοί. Η ευλογημένη σερραϊκή γη μπορεί να μας θρέψει όλους, όπως το έκανε εδώ και πολλές δεκαετίες, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις σημερινές απαιτήσεις. Καλώ όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου γιατί πιστεύω ότι θα αποκομίσουν θετικές εμπειρίες από όσα χρήσιμα ακούσουν” δήλωσε ο κ. Αγγελίδης στη συνέντευξη τύπου.
 
Συνημμένα αρχεία:
  •  

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Κοινωνία Τε, 23 Μαϊ 2018 10:32:05 +0000
Σέρρες: SOS: Έκκληση για βοήθεια σε κυρία από την Καρπερή Σερρών http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/89824-serres-sos-ekklisi-gia-voitheia-se-kyria-apo-tin-karperi-serron.html http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/89824-serres-sos-ekklisi-gia-voitheia-se-kyria-apo-tin-karperi-serron.html Σέρρες: SOS: Έκκληση για βοήθεια σε κυρία από την Καρπερή Σερρών
Μάθε λεπτομέρειες παρακάτω...

Μια γυναίκα από την Καρπερη Σερρων η οποια είναι κόρη,συζυγος και μητερα νοσηλευεται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη και βγήκε ευτυχώς νικήτρια από μια ασθένεια απο την οποια ηττήθηκαν η μητερα κ η αδερφη της! Χρειαζεται αμεσα οικονομικη βοηθεια για κεντρο αποκαταστασης! Ας βοηθήσουμε ολοι μας. Κανένα ποσό δεν είναι μικρό. Οποιος ενδιαφέρεται να διαθέσει και το παραμικρό ποσό ας στείλει μήνυμα η ας καταθέσει στους λογαριασμους…
Έχουν ανοιχτεί λογαριασμοί….
Τολομενιδου Χριστίνα…

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ…GR2901102100000021047194689

Πηγή: Fonh.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Κοινωνία Τε, 23 Μαϊ 2018 07:16:27 +0000
Σέρρες: Στα βουνά της ομίχλης - foggy mountains , Greece by drone - BINTEO http://www.serraikanea.gr/lifestyle/item/89711-serres-sta-vouna-tis-omixlis-foggy-mountains-greece-by-drone-binteo.html http://www.serraikanea.gr/lifestyle/item/89711-serres-sta-vouna-tis-omixlis-foggy-mountains-greece-by-drone-binteo.html Σέρρες: Στα βουνά της ομίχλης - foggy mountains , Greece by drone - BINTEO
Ενα σύντομο οδοιπορικό στα ομιχλώδη όρη του Αγγίστρου Σερρών...
]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) LIFESTYLE Δε, 21 Μαϊ 2018 08:13:36 +0000
Σέρρες: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισόβια στο φονιά της μάνας των Σερρών http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/89785-serres-ektakto-isovia-sto-fonia-tis-manas-ton-serron.html http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/89785-serres-ektakto-isovia-sto-fonia-tis-manas-ton-serron.html Σέρρες: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισόβια στο φονιά της μάνας των Σερρών
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί...

Πέντε χρόνια μετά την δολοφονία της Ελένης Μπόνια 52 χρόνων, ο δράστης παραιτήθηκε από το δικαίωμα της έφεσης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τελεσιδίκησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η ισόβια κάθειρξη  στην οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως ο δολοφόνος της άτυχης μητέρας δύο παιδιών.

Η Ελένη Μπόνια είχε εξαφανιστεί από το Νέο Πετρίτσι Σερρών την Κυριακή 26 Μαίου 2013. Η έρευνα του «Τούνελ» που την αναζήτησε, βοήθησε στο να εντοπιστεί ο φίλος της που ήταν μαζί της τις τελευταίες ώρες πριν χαθεί.

Η ομολογία του Γιώργου Ζλατίντζη σόκαρε. Πάνω σε καυγά τους, την πέταξε σε απόκρυμνη βαθιά χαράδρα στην περιοχή Μπέλες.

Το έργο των διασωστών έξι μήνες μετά, ήταν δύσκολο. Κατάφεραν να ανασύρουν ό,τι είχε απομείνει από την άτυχη μητέρα.

Δείτε λεπτομέρειες για την υπόθεση ΕΔΩ

Πηγή: anikolouli.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Κοινωνία Τρ, 22 Μαϊ 2018 09:49:15 +0000
Σέρρες: ΣΟΚ στην Σερραϊκή κοινωνία: 78χρονος πατέρας και παππούς προφυλακιστέος για ασέλεια ανηλίκων http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/89775-serres-sok-stin-serraiki-koinonia-78xronos-pateras-kai-pappoys-profylakisteos-gia-aseleia-anilikon.html http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/89775-serres-sok-stin-serraiki-koinonia-78xronos-pateras-kai-pappoys-profylakisteos-gia-aseleia-anilikon.html Σέρρες: ΣΟΚ στην Σερραϊκή κοινωνία: 78χρονος πατέρας και παππούς προφυλακιστέος για ασέλεια ανηλίκων
Διαβάστε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες για την υπόθεση στο ρεπορτάζ που ακολουθεί...

Προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε 78χρονος κάτοικος τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Σερρών.

Οι έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας με την σύλληψη του 78χρονου ενώ η είδηση προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία αφού ο κατηγορούμενος είναι παντρεμένος πατέρας παιδιών και παππούς.

Η υπόθεση αφορά υποθέσεις παλαιότερων ετών αφού οι καταγγέλουσες είναι σήμερα ενήλικες και αποφάσισαν μετά από χρόνια να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές.

Πηγή: epiloges.tv

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Κοινωνία Τρ, 22 Μαϊ 2018 09:32:37 +0000
Σέρρες: 35 προσλήψεις στις Φυλακές Νιγρίτας http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/89890-serres-35-proslipseis-stis-fylakes-nigritas.html http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/89890-serres-35-proslipseis-stis-fylakes-nigritas.html Σέρρες: 35 προσλήψεις στις Φυλακές Νιγρίτας
Λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί...

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η προκήρυξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, 588 υπαλλήλων σε φυλακές σε όλη τη χώρα, στις οποίες περιλαμβάνονται και 33 προσλήψεις φυλάκων, ενός παθολόγου και ενός ψυχολόγου στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Η προκήρυξη αφορά υπαλλήλους διαφόρων κλάδων και κατηγοριών: 24 ΠΕ (Ιατρών, Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Σωφρονιστικού ενηλίκων), 7 ΤΕ (Διοικητικού Λογιστικού, Κοινωνικών Λειτουργών, Νοσηλευτών) και 557 ΔΕ (Φύλαξης και Εξωτερικής φρούρησης).
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ακόμη πως άλλες 45 θέσεις προσωπικού για τις φυλακές θα προκηρυχθούν χωριστά από το υπουργείο Εργασίας-ΟΑΕΔ, ενώ σύντομα στη Βουλή θα κατατεθεί διάταξη για τη σύσταση 258 οργανικών θέσεων για τη νέα φυλακή της Δράμας.
Τις προσλήψεις για το Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας είχε ανακοινώσει ο Γενικός Γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχιος Φυτράκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. Να σημειωθεί ότι ο Ν.Σερρών ανήκει στους λίγους Νομούς της Ελλάδος όπου οι ντόπιοι μπορούν να έχουν μια επιπλέον μοριοδότηση.

Συντάκτρια: Δέσποινα Γιαννακίδου

Πηγή: ert.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Κοινωνία Πε, 24 Μαϊ 2018 08:22:53 +0000
Μόνο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά θα μπορούσε να αγοράσει τη μυκονιάτικη βίλα του πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας; http://www.serraikanea.gr/politiki/item/89899-mono-i-maria-kollia-tsarouxa-tha-boroyse-na-agorasei-ti-mykoniatiki-vila-tou-proin-stelexous-tis-ethnikis-trapezas.html http://www.serraikanea.gr/politiki/item/89899-mono-i-maria-kollia-tsarouxa-tha-boroyse-na-agorasei-ti-mykoniatiki-vila-tou-proin-stelexous-tis-ethnikis-trapezas.html Μόνο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά θα μπορούσε να αγοράσει τη μυκονιάτικη βίλα του πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας;
Mόνο ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιώργος Σταθάκης, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ή ακόμη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μπορούσαν να αγοράσουν την μυκονιάτικη βίλα, με θέα την Δήλο, που πουλάει το πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Διεθνικής (Εθνική Asset Management) Γιώργος Παπουτσής...

Η αποκάλυψη του Φρίξου Δρακοντίδη στο Πρώτο Θέμα προκάλεσε αίσθηση και είναι πλέον το αγαπημένο θέμα συζήτησης των τελευταίων ωρών μετά φυσικά τον γάμο της Μέγκαν και του Χάρυ.

Γιώργος Παπουτσής

Οι παράγοντες της μεσιτικής αγοράς λένε ότι τα 2,8 εκατ. Ευρώ που ζητά ο ιδιοκτήτης της βίλας και πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Παπουτσής (φωτό πάνω), δεν είναι υπερβολικά.

Το κάπως ανεξήγητο στην περίπτωση της Κολομβίας των Βαλκανίων είναι το γεγονός πως μία χώρα που διαθέτει παγκοσμίου εκτοπίσματος μανατζαρέους στις τράπεζες, τα ΜΜΕ, τις επιχειρήσεις, τους δημόσιους οργανισμούς κλπ, κατάφερε να χρεοκοπήσει. Το λέμε αυτό καθότι στις Κυκλάδες και το Ιόνιο υπάρχουν χιλιάδες βίλες μανατζαρέων προιόν αμοιβών που μόνο τα στελέχη του της Apple, της Google και του Facebook μπορούν να απολαμβάνουν. Οταν η μικρή Ελλαδίτσα διαθέτει τόσα οξυδερκή στελέχη, που προκαλούν δέος στην παγκόσμια αγορά των μανατζαρέων, είναι να απορείς πως κατάφερε και χρεοκόπησε.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, σημειώνει ο Φρίξος Δρακοντίδης, βρίσκεται σε μοναδική θέση και εντυπωσιάζει με την καλαίσθητη εσωτερική του διακόσμηση. Η κύρια κατοικία με επιφάνεια 317 τμ, περιλαμβάνει μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα και τρία ακόμη δωμάτια που έχουν ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο και στο ηλιοβασίλεμα.

Η βίλα χτίστηκε την εποχή της παντοδυναμίας του πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας, λίγο πριν το 2006, κοντά στην περιοχή Κάπαρη μέσα σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων. Ήταν η εποχή που ο Γιώργος Παπουτσής εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.


Ως γενικός διευθυντής της εταιρίας διαχειρίσεων αμοιβαίων κεφαλαίων της Εθνικής με μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι των αγορών και των χρηματιστηρίων, ο κ. Παπουτσής είδε την αγορά κατοικίας στη Μύκονο ως επένδυση, όπως πολλοί άλλωστε.

Στα χρόνια που ακολούθησαν δικαιώθηκε για την απόφαση του να επενδύσει στο νησί των ανέμων δεδομένου ότι η αξία των ακινήτων αυξήθηκε κατακόρυφα με αποτέλεσμα σήμερα η εν λόγω κατοικία να πιάνει κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

Αποτελείται από καθιστικό, κουζίνα, τέσσερα υπνοδωμάτια και τρία μπάνια, ενώ στον εξωτερικό της χώρο δεσπόζει η πισίνα υπερχείλισης με θέα που κόβει την ανάσα. Ένα μονοπάτι μέσα στη βίλα οδηγεί στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου διευκολύνοντας την πρόσβαση στη θάλασσα, στοιχείο που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.

Το περασμένο έτος, συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της ζήτησης πολυτελών εξοχικών κατοικιών σε γνωστούς προορισμούς της νησιωτικής χώρας, καθώς η σταθεροποίηση της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αναθέρμανε το αγοραστικό ενδιαφέρον των ξένων.

Στη Μύκονο ειδικά, οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, των σκανδιναβικών χωρών, των ΗΠΑ, όπως επίσης από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μεγ. Βρετανία. Οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν προϋπολογισμό που κινείται μεταξύ 800.000 ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ και αναζητούν βίλες όσο το δυνατόν πιο κοντά προς τη Χώρα της Μυκόνου και γενικότερα στο νότιο τμήμα του νησιού.

Οι ζητούμενες τιμές πώλησης κινούνται μεταξύ 5.000 και 7.000 ευρώ/τ.μ., αλλά για νεόδμητες κατασκευές υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, το κόστος μπορεί να εκτοξευθεί ακόμα και σε 10.000 ευρώ.

Τους τελευταίους μήνες γίνονται αρκετές πράξεις και πολλά ακίνητα αλλάζουν χέρια καθώς η φήμη του νησιού εξαπλώνεται σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα σε διαφημιστική καμπάνια της Coca Cola Αυστραλίας “έτρεχε” διαγωνισμός με έπαθλο επτά ημέρες με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Μυκόνου.

πηγή: kourdistoportocali.com

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτική Πε, 24 Μαϊ 2018 07:54:29 +0000