Πολιτικές Ειδήσεις Σερρών http://www.serraikanea.gr Κυ, 22 Ιουλ 2018 07:49:06 +0000 Joomla! - Open Source Content Management el-gr ΚΙΝ.ΑΛ.: Αναζήτηση υποψηφίων βουλευτών για το ψηφοδέλτιο των Σερρών http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92836-kin-al-anazitisi-ypopsifion-voulefton-gia-to-psifodeltio-ton-serron.html http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92836-kin-al-anazitisi-ypopsifion-voulefton-gia-to-psifodeltio-ton-serron.html ΚΙΝ.ΑΛ.: Αναζήτηση υποψηφίων βουλευτών για το ψηφοδέλτιο των Σερρών
Σε… τροχιά εκλογών έχει μπει το Κίνημα Αλλαγής, που ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έγκαιρη κατάρτιση των ψηφοδελτίων...

Μια μόλις μέρα μετά την επίσκεψη της στο νομό Σερρών, η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, συγκρότησαν την Κεντρική Επιτροπή επεξεργασίας των Ψηφοδελτίων.

Η έγκαιρη προετοιμασία για τις εκλογές ανταποκρίνεται σε πολλαπλές ανάγκες και συνδέεται με την αρτιότητα, την επάρκεια και την πολυσυλλεκτικότητα των συνδυασμών, όπως επίσης εκτιμούν ότι συμβάλλει στην ενεργοποίηση και τη διάταξη μάχης των ευρύτερων δυνάμεων του χώρου.

Εγκύκλιος του γραμματέα Μαν. Χριστοδουλάκη

Ηδη έχει σταλεί εγκύκλιος από τον γραμματέα του κόμματος κ. Μαν. Χριστοδουλάκη στις Νομαρχιακές Επιτροπές με την οποία ζητείται να αποστείλουν στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων, ονόματα ενδιαφερομένων από το νομό ευθύνης τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Η καταγραφή αυτή θα πρέπει να αφορά στελέχη με δεδηλωμένη τη διαθεσιμότητά τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και θα πρέπει να συνοδεύεται από περιγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εν λόγω υποψηφιότητας, από πλευράς της ΝΕ, η οποία επίσης θα αποσταλεί στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων.

Προτάσεις για άτομα με… προστιθέμενη αξία

Παράλληλα ζητείται, τα μέλη των Ν.Ε. να αποστείλουν στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων, προτάσεις για άτομα που θεωρούν ότι μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία σε οργανωτικό ή πολιτικό επίπεδο με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δεδηλωμένη διαθεσιμότητά τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.
Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από περιγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εν λόγω υποψηφιότητας, από πλευράς της ΝΕ, η οποία επίσης θα αποσταλεί στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων.
Σε περίπτωση που κατά την ανωτέρω διαδικασία διατυπωθούν επιφυλάξεις από μέλη του οργάνου σχετικά με την περιγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των υποψηφίων, αυτές καταγράφονται, χωρίς να απαιτηθεί η διενέργεια ψηφοφορίας.

Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διευρυμένης σύστασης της ΝΕ, με τη συμμετοχή σε αυτή των εκλεγμένων βουλευτών, των μελών της ΚΠΕ του νομού, των συντονιστών των Τ.Ο. του νομού και των γραμματέων των αντίστοιχων ΝΕ των επιμέρους κομμάτων/κινήσεων που συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής.
Επισημαίνεται ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην ανωτέρω διαδικασία η υφιστάμενη ποσόστωση της τάξεως του 1/3 στην εκπροσώπηση των δύο φύλων στα ψηφοδέλτια σε εθνικό επίπεδο.

Τρόποι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψηφιότητα

Συμπληρωματικά, στη διαδικασία συλλογής των υποψηφιοτήτων που θα προηγηθεί της διαδικασίας αξιολόγησης τους, θα μπορεί να κατατεθεί στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων και ενδιαφέρον για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες Εθνικές Εκλογές και με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

  • -Υποβολή σχετικής πρότασης από τα επιμέρους κόμματα/κινήσεις που συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής.
  • -Υποβολή σχετικής πρότασης από τους γραμματείς των Τομέων Πολιτικής και των Θεματικών Δικτύων του Κινήματος Αλλαγής για άτομα που εμπίπτουν στο ευρύτερο θεματικό τους αντικείμενο.
  • -Υποβολή αυτοπρότασης σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό, η οποία θα συνοδεύεται με τα απαιτούμενα στοιχεία του ενδιαφερόμενου, συνοδευόμενα από το βιογραφικό του και την τεκμηρίωση της κατατιθέμενης αυτοπρότασης.

Τα στοιχεία των εν δυνάμει υποψηφίων βουλευτών πρέπει να αποσταλούν στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων, το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 24/07/2018 και ώρα 10 μ.μ.

Εκλογική ετοιμότητα

Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές είναι ούτως ή άλλως σύντομο. Γι’ αυτό και χρειάζεται εκλογική ετοιμότητα και διάταξη μάχης.
Ο πολιτικός στόχος που έχει τεθεί για τις επόμενες εκλογές «επιβάλλει όλες μας οι επιλογές να υπακούν στην αδήριτη ανάγκη “καμιά χαμένη” ψήφος, όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Ισχυρό, πολυσυλλεκτικό, προοδευτικό ψηφοδέλτιο

Για την επίτευξη του στόχου απαραίτητη προϋπόθεση είναι, όπως λένε, το ισχυρό, πολυσυλλεκτικό, προοδευτικό ψηφοδέλτιο. «Ισχυρό Ψηφοδέλτιο σημαίνει σε ατομικό επίπεδο πρόσωπα ανεπίληπτου ήθους, κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης, με κοινωνική αποδοχή, και δυναμική, με γνώσεις και δυνατότητες.
Σε συλλογικό επίπεδο σημαίνει ομάδα αξιόμαχη, αλληλοσυμπληρούμενη, ικανή να συγκεράσει τις προσωπικές επιδιώξεις υπηρετώντας τη συλλογική ανάγκη με κοινή συνείδηση, δράση και πρακτική.

Πολυσυλλεκτικό Ψηφοδέλτιο σημαίνει περιφερειακή εκπροσώπηση, κλαδική, επαγγελματική και κοινωνική αντιπροσώπευση, ηλικιακό εύρος που συνδέει την πείρα και τη γνώση με την ανανέωση και τη συμμετοχή της νέας γενιάς και την εκπροσώπηση των γυναικών. Προοδευτικό Ψηφοδέλτιο σημαίνει πρόσωπα που πιστεύουν στην στρατηγική της παράταξης, την πολιτική της αυτονομία, την εναλλακτική της προοδευτική πρόταση, τον Πρωταγωνιστικό της ρόλο στις εξελίξεις.
Ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να ικανοποιεί απαρέγκλιτα το τρίπτυχο “Ενότητα-Διεύρυνση-Ανανέωση”.

Πηγή: anexartitos.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτική Πα, 20 Ιουλ 2018 08:58:17 +0000
Σέρρες: Επέτειος 20 ετών από τον γάμο Κώστα Καραμανλή - Νατάσσας Παζαΐτη (ΒΙΝΤΕΟ) http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92795-serres-epeteios-20-eton-apo-ton-gamo-kosta-karamanli-natassas-pazaiti-vinteo.html http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92795-serres-epeteios-20-eton-apo-ton-gamo-kosta-karamanli-natassas-pazaiti-vinteo.html Σέρρες: Επέτειος 20 ετών από τον γάμο Κώστα Καραμανλή - Νατάσσας Παζαΐτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Σαν σήμερα το 1998...

Την 20η επέτειο έγγαμου βίου γιορτάζουν σήμερα 19 Ιουλίου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η σύζυγος του Νατάσσα Παζαΐτη.

Ο γάμος τους ήρθε σαν επιστέγασμα της 10ετούς γνωριμίας τους όταν ο Κώστας Καραμανλής το καλοκαίρι του 1988 κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην πολιτική είχε γνωρίσει την Νατάσσα Παζαϊτη όταν η ίδια είχε προσφερθεί να δουλέψει εθελοντικά στο πολιτικό γραφείο του μελλοντικού τότε πρωθυπουργού στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε σύναψαν σχέση η οποία εξελίχθηκε σε αρραβώνα και τελικά μια μέρα σαν σήμερα πριν απο 20 χρόνια σε γάμο στην Πρώτη Σερρών. 

Δείτε εδώ το βίντεο απο εκείνη την ημέρα.

Πηγή: Parapolitika.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτική Πε, 19 Ιουλ 2018 16:34:17 +0000
Σέρρες: Η ομιλία της «Ελλήνων Συνέλευσις» στο Νέο Σκοπό http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92773-serres-i-omilia-tis-ellinon-synelefsis-sto-neo-skopo.html http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92773-serres-i-omilia-tis-ellinon-synelefsis-sto-neo-skopo.html Σέρρες: Η ομιλία της «Ελλήνων Συνέλευσις» στο Νέο Σκοπό
Την Τρίτη 17 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ομιλία στην κεντρική πλατεία στον Νέο Σκοπό του νομού Σερρών...

Παρουσιάστηκαν διεθνείς νόμοι , διεθνείς συμβάσεις και ΦΕΚ που αποδεικνύουν την ύπαρξη αμύθητων ποσών που ανήκουν στους Έλληνες πολίτες. Ποσά τα οποία τελούν υπό την διαχείριση των κυβερνήσεων και μας αποκρύπτονται συστηματικά ώστε να μην αντιδράσει κανείς αποδεχόμενος την κάλπικη οικονομική κρίση και τα ψεύδη των ΜΜΕ. Η ομιλία είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=VEELQdqGSl8

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτική Πε, 19 Ιουλ 2018 13:29:23 +0000
Σέρρες: Φώφη Γεννηματά: «Η ενότητα είναι το κλειδί για να βγούμε από την κρίση» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92769-serres-fofi-gennimata-i-enotita-einai-to-kleidi-gia-na-vgoyme-apo-tin-krisi-fotoreportaz.html http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92769-serres-fofi-gennimata-i-enotita-einai-to-kleidi-gia-na-vgoyme-apo-tin-krisi-fotoreportaz.html Σέρρες: Φώφη Γεννηματά: «Η ενότητα είναι το κλειδί για να βγούμε από την κρίση» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες το βράδυ από τις Σέρρες η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματα για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών μιλώντας σε κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, σε βουλευτές, στελέχη και φίλους του Κινήματος...

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως η παράταξή τους επιμένει διαχρονικά και σταθερά σε βιώσιμη συμφωνία με την γειτονική χώρα, μια συμφωνία που θα ακύρωνε κάθε αλυτρωτισμό, κάθε μελλοντική εθνικιστική διεκδίκηση εις βάρος της Ελλάδας, στρέφοντας τα βέλη της στον Πρωθυπουργό λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά, χειρίστηκε το θέμα, χωρίς να κατοχυρώσει το εθνικό συμφέρον.

«Οι άνθρωποι -είναι ξεκάθαρο- είχαν προαποφασίσει να λύσουν -όπως όπως- το ζήτημα. Μιλάμε για την Κυβέρνηση του κ.Τσίπρα που λίγο έλειψε να συμφωνήσει στο όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν». Ένα όνομα – επιτομή του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Μόνο επειδή αντιδράσαμε, πρώτοι εμείς, έσπευσαν να μαζέψουν μια συμφωνία ντροπιαστική που σχεδόν είχαν ήδη υπογράψει» είπε η κ. Γεννηματά συμπληρώνοντας «Οι παραχωρήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους».
Από τα βέλη της δεν ξέφυγε η ΝΔ λέγοντας πως ο δικό τους λόγος και επιχειρήματα βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το εθνικιστικό και ακροδεξιό ντελίριο παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαστε σκληρά απέναντι σε κάθε λογική πατριδοκαπηλίας και διχασμού των Ελλήνων. Και επαναλαμβάνω ότι φέρει σοβαρή ευθύνη διαχρονικά και ιστορικά η ΝΔ και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης γιατί και αυτός πρόταξε το κομματικό συμφέρον από το Εθνικό». Παράλληλα επισήμανε πως στα Εθνικά θέματα η επιθετική στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας είναι το κύριο πρόβλημα και πως εκεί πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας.

«Η ενότητα είναι το κλειδί για να βγούμε από την κρίση»
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στο «Σχέδιο Ελλάδα» που όπως τόνισε αποτελεί τη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας με προοδευτικό πρόσημο. «Ζητάμε τη δύναμη για να επιβάλλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση πάνω σε αυτή την πρόταση. Ας μας πουν λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , σε ποιο σημείο διαφωνούν με την πρόταση μας.Η ενότητα είναι το κλειδί για να βγούμε από την κρίση.Αυτή τη σημαία σηκώνει το Κίνημα Αλλαγής είπε προσθέτοντας την πρόταση τους για ένα Εθνικό σχέδιο, συνεννόηση και μια τετραετία πολιτικής σταθερότητας.Ας μας πουν που συμφωνούν και που διαφωνούν”.

«Από την επανάσταση στη λιτότητα, μια καρέκλα δρόμος» 
Σε θέματα οικονομίας επίσης σκληρή ήταν η κριτική λέγοντας η κ. Γεννηματά πως είναι κοινός τόπος ότι η παραμονή αυτής της Κυβέρνησης επιφέρει πρόσθετη ζημιά στον τόπο, συμπληρώνοντας πίσω από την καθαρή έξοδο κρύβεται το 4ο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρήματα και πως οι δεσμεύσεις και οι συμφωνίες τις κυβέρνησης έχουν ως αποτέλεσμα Λιτότητα διαρκείας «Από την επανάσταση στη λιτότητα, μια καρέκλα δρόμος» είπε χαρακτηριστικά. «Φορέσει δεν φορέσει γραβάτα , πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού. Το δε κουστούμι που έφτιαξε – στενός κορσές για τους πολίτες – ταιριάζει μόνο στον κ.Μητσοτάκη. ’Έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός του».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν, η λύση όμως δεν είναι η επανάκαμψη της ΝΔ. Προσπαθούν να δημιουργήσουν, οι δυο τους – είπε – ένα δίπολο γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κρατήσουν δυνάμεις οι μεν και θα κερδίσουν τις εκλογές οι δε.
Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι μόνο πρόοδος ή συντήρηση. Αλλά και συνεννόηση ή διχασμός είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας «Εμείς δεν είμαστε ο Τρίτος πόλος, αλλά ο Μόνος Δρόμος! Προοδευτικός, Κεντροαριστερός»
Η κ. Γεννηματά παρουσίασε θέσεις, προτάσεις αλλά και τις δεσμεύσεις του ΚΙΝΑΛ που θα σημάνουν ‘όπως είπε, την επανεκκίνηση της οικονομίας την ανάκαμψή και την πρόοδο του τόπου και την έξοδο από τα μνημόνια. Εκτενής αναφορά έκανε και στους αγρότες όπου για το ΚΙΝΑΛ – όπως είπε – αποτελεί κύριο παράγοντα στην επιτυχία του «Σχεδίου Ελλάδα» αναφέροντας 3 μέτρα που περιέχονται στο Σχέδιο Ελλάδα με πρώτο τη μείωση του φόρου εισοδήματος των αγροτών.

«Εγκαταλελειμμένος ο Ν.Σερρών»
Εγκατάλειψη και αδιαφορία της κυβέρνησης διαπίστωσε για τον Ν.Σερρών επισημαίνοντας την ανάγκη αξιοποίησης του μνημείου της Αμφίπολης λέγοντας πως η εγκατάλειψή του τα τελευταία 3 χρόνια έχει στερήσει από την περιοχή μια απίστευτη αναπτυξιακή δυναμική που έχει αυτό το μνημείο. Παράλληλα ανέφερε πως οι κτηνοτρόφοι καταστρέφονται. Οι παραγωγοί γίνονται επαίτες στην πόρτα του ΕΛΓΑ για το πότε θα πληρωθούν οι ζημιές.
Τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης παραμένουν στάσιμα, το λιμάνι της Αμφίπολης είναι ξεχασμένο και παρατημένο, επισημαίνοντας «Το «Λιμάνι της Αμφίπολης», o «Αρχαιολογικός χώρος», το «Μουσείο», το όρος «Παγγαίο», το σπήλαιο «Αλιστράτης», το φαράγγι του ποταμού «Αγγίτη» αποτελούν έναν αναπτυξιακό άξονα των Νομών Σερρών, Καβάλας Δράμας. Για εμάς, η ανάδειξη και η αξιοποίηση τους είναι επιβεβλημένη».

Συντάκτρια: Δέσποινα Γιαννακίδου

Πηγή: ert.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτική Πε, 19 Ιουλ 2018 08:22:47 +0000
Σέρρες: Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92766-serres-epithesi-stin-kyvernisi-apo-ton-panagioti-lafazani.html http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92766-serres-epithesi-stin-kyvernisi-apo-ton-panagioti-lafazani.html Σέρρες: Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
Επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση, εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Σέρρες...

Όπως είπε μέσα στην Βουλή το σκηνικό είναι παρακμιακό και φαύλο, ενώ δεν υπάρχει η εναλλακτική πρόταση. Για τον λόγο αυτό, τόνισε, πως πρέπει να μπει στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα, η οποία έχει στάση ανιδιοτελή, συνεπή και ρεαλιστική, ώστε να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αριστερών δυνάμεων. Αν η Λαϊκή Ενότητα ήταν στη Βουλή, είπε ο κ. Λαφαζάνης η κυβέρνηση θα έπεφτε. Σημείωσε πως υπάρχει 4ο άτυπο μνημόνιο με σκληρά μέτρα που θα εφαρμοστούν από το 2019.

Αναφερόμενος στα Εθνικά θέματα , χαρακτήρισε ασύμφορη για την Ελλάδα την συμφωνία των Πρεσπών, συμφωνία η οποία κινείται στο πλαίσιο της καταστροφικής πολιτική του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Τόνισε πως οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών ήταν μια κίνηση απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας.

Για τον νέο Νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε πως στραγγαλίζει την Αυτοδιοίκηση,  ενώ η απλή αναλογική είναι κουτσουρεμένη, καθώς το δημοτικό συμβούλιο θα εκλέγεται με απλή αναλογική , αλλά ο δήμαρχος με 50%, κάτι που είναι αντιφατικό.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Πηγή: ert.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτική Πε, 19 Ιουλ 2018 08:08:33 +0000
Σέρρες: Αναλυτικό ρεπορτάζ για την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στις Σέρρες http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92749-serres-analytiko-reportaz-gia-tin-episkepsi-tis-fofis-gennimata-stis-serres.html http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92749-serres-analytiko-reportaz-gia-tin-episkepsi-tis-fofis-gennimata-stis-serres.html Σέρρες: Αναλυτικό ρεπορτάζ για την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στις Σέρρες
Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το βράδυ στις Σέρρες σε στελέχη και παράγοντες του Κινήματος Αλλαγής, άσκησε έντονη κριτική της κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τη συμφωνία στις Πρέσπες με την πΓΔΜ, για το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους...

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία, όπως προέκυψε, δεν γίνεται αποδεκτή, αναφέροντας πως «παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους».  
 
«Πρόκειται για παραχωρήσεις ανιστόρητες, επικίνδυνες» συνέχισε η κ. Γεννηματά. «Υποχωρήσεις από πάγιες θέσεις, που αντί να κλείνουν παλιούς λογαριασμούς ανοίγουν νέους» είπε, και με αφορμή τις πανηγυρικές εκδηλώσεις στο γειτονικό κράτος αναρωτήθηκε: «Γιατί υπάρχει διαφορά στο όνομα της χώρας και στην υπηκοότητα των κατοίκων της; Γιατί δεχτήκαμε ασμένως την αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας χωρίς καν ένα προσδιοριστικό πρόθεμα; Ποιος έχει το δικαίωμα να βαπτίζει τα προϊόντα του ως 'μακεδονικά';».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι «η παράταξη μας ήταν και παραμένει βαθειά και ειλικρινά πατριωτική. Ο πατριωτισμός ήταν και είναι ο βασικός χαρακτήρας της πολιτικής μας» διαβεβαίωσε και διαχώρισε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής από το «εθνικιστικό και ακροδεξιό ντελίριο παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας»:  
 
«Είμαστε σκληρά απέναντι σε κάθε λογική πατριδοκαπηλίας και διχασμού των Ελλήνων. Και επαναλαμβάνω ότι φέρει σοβαρή ευθύνη διαχρονικά και ιστορικά η ΝΔ και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, γιατί και αυτός πρόταξε το κομματικό συμφέρον από το εθνικό» ανέφερε και συμπλήρωσε:  
 
«Από τη γη της Μακεδονίας, να τονίσω για μια ακόμη φορά: η παράταξή μας επιμένει διαχρονικά και σταθερά σε βιώσιμη συμφωνία με την γειτονική χώρα.

Μια συμφωνία που θα ακύρωνε κάθε αλυτρωτισμό, κάθε μελλοντική εθνικιστική διεκδίκηση εις βάρος της Ελλάδας».  

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στο ζήτημα της παρατεινόμενης κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στη Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο.  
 
«Ο κ. Ερντογάν εκβιάζει, απειλεί, ζητά απαράδεκτες ανταλλαγές. Η κυβέρνηση που αρχικά υποβάθμισε το γεγονός, στη συνέχεια ζητούσε την απελευθέρωσή τους και τώρα ο κ. Τσίπρας ζητάει να δικαστούν. Αλήθεια πιστεύει ότι μπορούν να έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία; Δεν φρόντισε να εξασφαλίσει πίεση ούτε από την πλευρά του ΝΑΤΟ. Πήγε, τα έδωσε όλα, και δεν πήρε τίποτα για τη χώρα». 

Επίσης, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε για μυστική διπλωματία χωρίς ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων, κάνοντας λόγο για «νέους λογαριασμούς με τις απελάσεις των Ρώσων, με τον Ζάεφ να καταγγέλλει Έλληνες επιχειρηματίες. Η κυβέρνηση επιμένει στη μυστική διπλωματία. Ζητάμε άμεσα επίσημη ενημέρωση στα θεσμικά όργανα». 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενη στα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, ανέφερε για τον πρωθυπουργό: «Όχι! Δεν είναι αδέξιος. Είναι δεξιός και με τη βούλα! Φορέσει δεν φορέσει γραβάτα, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού. Το δε κουστούμι που έφτιαξε - στενός κορσές για τους πολίτες - ταιριάζει μόνο στον κ. Μητσοτάκη. Έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός του». 

Ανεβάζοντας τους τόνους, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν, η λύση όμως δεν είναι η επανάκαμψη της ΝΔ. Προσπαθούν να δημιουργήσουν οι δυο τους ένα δίπολο, γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κρατήσουν δυνάμεις οι μεν, και θα κερδίσουν τις εκλογές οι δε. Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο, ο ένας στηρίζει τον άλλο μέσα από την πόλωση και το διχασμό. Είναι ο φερετζές τους για να κρύψουν το πόσο μοιάζουν. Μαζί ξεκίνησαν το 2010 στις πλατείες των αγανακτισμένων. Μαζί και με τη Χρυσή Αυγή. Η πόλωση, και τότε και τώρα, είχε στόχο την παράταξή μας. Όλοι γνωρίζουν όμως πια, ότι το θύμα είναι ο ελληνικός λαός».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι μόνο πρόοδος ή συντήρηση. Αλλά και συνεννόηση ή διχασμός. Είμαστε αποφασισμένοι. Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα. Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση. Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ναι, έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται».  

Δηλώνοντας αισιόδοξη, τόνισε ότι «η ώρα της Αλλαγής πλησιάζει. Ο υπαρκτός καθεστωτισμός του κ.Τσίπρα καταρρέει. Εμείς δεν είμαστε ο Τρίτος Πόλος, αλλά ο Μόνος Δρόμος! Προοδευτικός, Κεντροαριστερός» ανέφερε, και επανέλαβε ότι επιβάλλεται: 

  1. Πολιτική αλλαγή: Να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να εγγυηθούμε την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Την εθνική συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα. Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς, επικίνδυνες λογικές του τύπου ή εμείς ή αυτοί. 
  2. Αλλαγή πολιτικής. Με ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό αξιόπιστο σχέδιο με ελληνική ιδιοκτησία για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα σχέδιο με προτεραιότητες, με κοινωνική αποδοχή, που στοχεύει στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. Που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, τόσο για να μπορεί να βγει στις αγορές, όσο και για να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη διορθώσεων στην συμφωνία και κυρίως μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι απαιτείται ενότητα για να βγει η χώρα από την κρίση και πως το Κίνημα Αλλαγής θα διεκδικήσει τη τρίτη διερευνητική εντολή και θα προτείνει εθνικό σχέδιο, συνεννόηση και μια τετραετία πολιτικής σταθερότητας καλώντας τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη να απαντήσουν: «Είναι διατεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης να συμβάλει σε ένα πρόγραμμα προοδευτικής κατεύθυνσης, κόντρα στις παραδοσιακές συντηρητικές αντιλήψεις και αρχές της ΝΔ; Μπορεί ο κ. Τσίπρας μετά από αυτή τη μνημονιακή-συντηρητική-αντιλαϊκή πολιτική που άσκησε τα τρία τελευταία χρόνια, να κάνει στροφή σε προοδευτική κατεύθυνση και κυρίως να συνεχίσει να παίρνει μέρος των ευθυνών που του αναλογούν για την πορεία της χώρας, ή θα επιλέξει ξανά τον ανεύθυνο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας;». 

Τέλος, ανακοίνωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα. Με στόχο ισχυρή εντολή στις επόμενες εκλογές για ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, και για να αναδειχθεί το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Μ. Μιχαήλ

Ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης ξεναγήθηκε σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν την κεντρική της ομιλία στις Σέρρες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. 
Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Δημητρία Μαλαμίδου καλωσόρισε την κ. Γεννηματά και την ξενάγησε στα αρχαιολογικά ευρήματα του μουσείου που φανερώνουν την μακρά και πλούσια ιστορική διαδρομή της περιοχής. 
Η κ. Γεννηματά, που συνοδεύοντας από την πρώην γεν. γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού καθηγήτρια Λίνα Μενδώνη, έδειξε εντυπωσιασμένη από τον πλούτο τον εκθεμάτων του μουσείου αλλά και από τη δυναμική που έχει αποκτήσει μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά. 
Σε σχετική ερώτηση της κ. Γεννηματά η κ. Μαλαμίδου τόνισε ότι την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης του μνημείου με τους πόρους που έχουν διατεθεί και ότι η πρώτη φάση περιλαμβάνει το στήσιμο των εργοτάξιων και τις χωματουργικές εργασίες.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνομίλησε με το κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για την υποδεχθεί στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου. Δεν αρνήθηκε να φωτογραφεί με παιδιά επισκέπτες του μουσείου όταν της το ζήτησαν και να βγει μια σέλφι με τον μικρότερο από αυτά. Στην έξοδο από το αρχαιολογικό μουσείο συνομίλησε για λίγα λεπτά και με μια εργαζόμενη φύλακα του μουσείου η οποία ήταν μητέρα πολύτεκνης οικογένειας. Της έθεσε το θέμα του δημογραφικού προβλήματος και την ανάγκη στήριξης της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας. 
Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το δημογραφικό είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και σχετίζεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας.  Τόνισε μάλιστα ότι ζητήθηκε η σύσταση μια διακομματική επιτροπής στη Βουλή η οποία  θα εξετάσει σοβαρά το δημογραφικό πρόβλημα συμπληρώνοντας ότι αποτελεί «ζήτημα επιβίωσης της πατρίδας μας και ζήτημα επιβίωσης και στήριξης όλων των πολύτεχνων οικογενειών. Ως κίνημα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις τις οποίες θα καταθέσουμε στη διακομματική επιτροπή της Βουλής όταν συνεδριάσει το Σεπτέμβριο και θα τις παρουσιάσουμε τις και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».
Κατά την έξοδό της η κ. Γεννηματά δέχθηκε κρασιά και παραδοσιακά προϊόντα από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ η κ. Μενδώνη συνομιλώντας μαζί της σημείωσε με έμφαση πως μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά, κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτονταν το αρχαιολογικό μουσείου περισσότεροι από 3.000 Έλληνες και ξένοι τουρίστες. Μάλιστα, χαριτολογώντας, αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό με τον ιδιοκτήτη του καφενείου που βρίσκεται έναντι του μουσείου όπου το 2014 σέρβιρε μόνο ελληνικό καφέ, ενώ δυο χρόνια μετά μπορούσε να σερβίρει όλα τα είδη  «μέχρι και φρέντο».
Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε και το λιμάνι της Αμφίπολης όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων  της παρουσίασαν τις δυναμικές ανάπτυξης που έχει η σερραϊκή λιμενική ζώνη και αναφέρθηκαν στη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση έργων υποδομής.


Β. Λωλίδης

Πηγή: amna.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτική Τε, 18 Ιουλ 2018 18:06:32 +0000
Σέρρες: Στην Αμφίπολη η Φώφη Γεννηματά http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92748-serres-stin-amfipoli-i-fofi-gennimata.html http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92748-serres-stin-amfipoli-i-fofi-gennimata.html Σέρρες: Στην Αμφίπολη η Φώφη Γεννηματά
Στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης ξεναγήθηκε σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν την κεντρική της ομιλία στις Σέρρες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά...

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Δημητρία Μαλαμίδου καλωσόρισε την κ. Γεννηματά και την ξενάγησε στα αρχαιολογικά ευρήματα του μουσείου που φανερώνουν την μακρά και πλούσια ιστορική διαδρομή της περιοχής.

Η κ. Γεννηματά, που συνοδεύοντας από την πρώην γεν. γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού καθηγήτρια Λίνα Μενδώνη, έδειξε εντυπωσιασμένη από τον πλούτο τον εκθεμάτων του μουσείου αλλά και από τη δυναμική που έχει αποκτήσει μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά.

Σε σχετική ερώτηση της κ. Γεννηματά η κ. Μαλαμίδου τόνισε ότι την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης του μνημείου με τους πόρους που έχουν διατεθεί και ότι η πρώτη φάση περιλαμβάνει το στήσιμο των εργοτάξιων και τις χωματουργικές εργασίες.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνομίλησε με το κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για την υποδεχθεί στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου. Δεν αρνήθηκε να φωτογραφεί με παιδιά επισκέπτες του μουσείου όταν της το ζήτησαν και να βγει μια σέλφι με τον μικρότερο από αυτά. Στην έξοδο από το αρχαιολογικό μουσείο συνομίλησε για λίγα λεπτά και με μια εργαζόμενη φύλακα του μουσείου η οποία ήταν μητέρα πολύτεκνης οικογένειας. Της έθεσε το θέμα του δημογραφικού προβλήματος και την ανάγκη στήριξης της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το δημογραφικό είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και σχετίζεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας. Τόνισε μάλιστα ότι ζητήθηκε η σύσταση μια διακομματική επιτροπής στη Βουλή η οποία θα εξετάσει σοβαρά το δημογραφικό πρόβλημα συμπληρώνοντας ότι αποτελεί «ζήτημα επιβίωσης της πατρίδας μας και ζήτημα επιβίωσης και στήριξης όλων των πολύτεχνων οικογενειών. Ως κίνημα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις τις οποίες θα καταθέσουμε στη διακομματική επιτροπή της Βουλής όταν συνεδριάσει το Σεπτέμβριο και θα τις παρουσιάσουμε τις και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Κατά την έξοδό της η κ. Γεννηματά δέχθηκε κρασιά και παραδοσιακά προϊόντα από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ η κ. Μενδώνη συνομιλώντας μαζί της σημείωσε με έμφαση πως μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά, κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτονταν το αρχαιολογικό μουσείου περισσότεροι από 3.000 Έλληνες και ξένοι τουρίστες. Μάλιστα, χαριτολογώντας, αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό με τον ιδιοκτήτη του καφενείου που βρίσκεται έναντι του μουσείου όπου το 2014 σέρβιρε μόνο ελληνικό καφέ, ενώ δυο χρόνια μετά μπορούσε να σερβίρει όλα τα είδη «μέχρι και φρέντο».

Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε και το λιμάνι της Αμφίπολης όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της παρουσίασαν τις δυναμικές ανάπτυξης που έχει η σερραϊκή λιμενική ζώνη και αναφέρθηκαν στη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση έργων υποδομής.

Πηγή: amna.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτική Τε, 18 Ιουλ 2018 18:03:45 +0000
Παντρεύει τον δήμαρχο ο Κώστας Καραμανλής http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92695-pantreyei-ton-dimarxo-o-kostas-karamanlis.html http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92695-pantreyei-ton-dimarxo-o-kostas-karamanlis.html Παντρεύει τον δήμαρχο ο Κώστας Καραμανλής
Μάθε λεπτομέρειες παρακάτω...

Ο Γιώργος Παπανικολάου παντρεύεται το ερχόμενο Σάββατο στον Άγιο Κωνσταντίνο Γλυφάδας.

Τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και δήμαρχο Γλυφάδας, όπως μας μεταφέρει η εφημερίδα Real News, θα παντρέψει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Το διαβάσαμε στην ιστοσελίδα: Paraskhnio.gr

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτική Τρ, 17 Ιουλ 2018 16:32:06 +0000
Σέρρες: Πασχάλης Τόσιος: Μια μικρή υπενθύμιση http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92671-serres-pasxalis-tosios-mia-mikri-ypenthymisi.html http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92671-serres-pasxalis-tosios-mia-mikri-ypenthymisi.html Σέρρες: Πασχάλης Τόσιος: Μια μικρή υπενθύμιση
Δείτε τι αναφέρει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος:

«Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, όπου κυριάρχησε ο λαϊκισμός και τα διχαστικά διλήμματα δηλητηρίασαν συστηματικά την πολιτική ζωή του τόπου, λησμονήσαμε όλες τις σημαντικές κατακτήσεις της δημοκρατικής παράταξης.

Παρασυρθηκαμε από σειρήνες απαξίωσης του πολιτικού μας χώρου, και παραδοθηκαμε σε άγονες αντιπαραθέσεις και σε συνεχές αυτομαστιγωμα.
Την ίδια ώρα οι δεξιοί και αριστεροί ψάλτες,έμμισθοι κονδυλοφόροι αλλά κυρίως εκείνοι που χρόνια απεργαζονταν τον πολιτικό μας αφανισμό,οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έσπευσαν σε στιγμές κρίσιμες για τη χώρα να προτάξουν το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον.Επιτρεψτε μου να πω με τρόπο πρόστυχο.
Οχι γιατί απεκδυθηκαν τις ευθύνες τους για τη δημιουργία της κρίσης, αλλά πρωτίστως γιατί γύρισαν την πλάτη στο προσκλητήριο Εθνικής Συννενόησης στην πιο κρίσιμη και τελικά μοιραία ώρα.
Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά για όσα θα είχαν αποφευχθεί αν κυριαρχούσε το αίσθημα εθνικού καθήκοντος, όπως δήλ.συνεβη σε άλλες χώρες.
Νιωθω όμως την ανάγκη να υπερασπιστώ τα στοιχειώδη.Δεν αναφέρομαι φυσικά στα τεράστια επιτεύγματα σε θεσμικό,κοινωνικό η οικονομικο επίπεδο.θα αρκεστω σε μια σύντομη υπενθύμιση για τα μικρά,τα χειροπιαστα που επηρεάζουν την καθημερινότητα αλλά και την ποιότητα της ζωής μας.Θα αρκεστω στα πρόσφατα έργα της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τη δημοκρατική παράταξη,οπως
.Νοσοκομείο Σερρών

.ΤΕΙ Σερρών

.Μουσικό Σχολείο Σερρών

.Δημοτική Βιβλιοθήκη Σερρών

.Διευρωπαϊκός άξονας Λευκώνα – Προμαχώνα

.Δρόμος Σερρών – Ν.Σκοπού

.Τμήματα Μεσοράχης – Λευκοθέας

– Κρηνίδα – Κορμίστα

.Γέφυρα Στρυμόνα στην Πεπονιά

.Αρδευτικό Σκουτάρεως

.Αποπεράτωση υδροδότησης

.5ου αρδευτικού δικτύου από Στρυμόνα ποταμό

.Ενίσχυση αναχώματος λίμνης Κερκίνης

.Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τομέας Αυτοδιοίκησης

.Πρόγραμμα για Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού

.Αθλητικές υποδομές «Ελλάδα 2004».

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά άλλα.Ο κατάλογος είναι μακρύς και πραγματικά χρήζει μεγάλης συμπλήρωσης, όμως επίσης μεγάλα είναι και τα προβλήματα του νόμου σήμερα και μεγάλη η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε ωστε να ξανακάνουμε τον νόμο πραταγωνιστη .Ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι πήραμε ως νομος , αλλά κυρίως τι οφείλουμε εμείς στη δημοκρατική παράταξη.»

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτική Τρ, 17 Ιουλ 2018 14:21:52 +0000
Σέρρες: Επισκέψεις του Κινήματος Αλλαγής στα χωριά του Νομού (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92652-serres-episkepseis-tou-kinimatos-allagis-sta-xoria-tou-nomoy-analytiko-programma.html http://www.serraikanea.gr/politiki/item/92652-serres-episkepseis-tou-kinimatos-allagis-sta-xoria-tou-nomoy-analytiko-programma.html Σέρρες: Επισκέψεις του Κινήματος Αλλαγής στα χωριά του Νομού (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Προέδρου Φώφης Γεννηματά στον Ν. Σερρών,

ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο KTE Αγροτικής Πολιτικής και Βουλευτή Σερρών, Μιχάλη Τζελέπη, τον Διευθυντή της Κοινοβουλετικής ομάδας του κόμματος και πρώην Πρόεδρο ΕΛ.Γ.Α., Έξαρχο Βασίλη, τον Γενικό Γραμματέα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και Υπεύθυνο Αγροτικού του ΚΙΝ.ΑΛ., Γαρδικιώτη Μενέλαο, τον Υπεύθυνο Αγροτικού της Ν.Ε. Σερρών, Κυριάκο Μάκινα, κι άλλα τοπικά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. και της Νεολαίας, θα επισκεφτούν χωριά που επλήγησαν οι αγροτικές τους παραγωγές από τις θεομηνίες και υπηρεσίες του Αγροτικού τομέα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

10:00 – Επίσκεψη στα γραφεία του Γ.Ο.Ε.Β.
10:40- Επίσκεψη στα γραφεία της Δ.Α.Ο.Κ.
11:30 - Κοινοτικό κατάστημα τοπικού διαμερίσματος Προβατά
12:15 - Κοινοτικό κατάστημα τοπικού διαμερίσματος Κάτω Μητρουσίου
13:00 - Κοινοτικό κατάστημα τοπικού διαμερίσματος Κάτω Καμήλας

Μετά τιμής,
Δημήτριος Λαμπρινίδης
Υπεύθυνος Ηλεκτρονικού και Επικοινωνίας του Κόμματος

]]>
info@serraikanea.gr (fremendog) Πολιτική Τρ, 17 Ιουλ 2018 07:13:34 +0000